Lašiša su sezamo plutele, kepta orkaitėje

2024-05-13 Autorius Samčio užrašai

Lašiša su sezamo plutele, kepta orkaitėje
Jeigu kada su vyru sugalvojame pasiruošti šventišką ir romantiška vakarienę, tai ant stalo privalomai būtų būtent šis orkaitėje keptos lašišos patiekalas su sezamo sėklomis. O dar jeigu šalia gero šampano taurė ir po to skanus desertas... daugiau nieko netrūktų. 

O apie šį receptą pasakysiu tik tiek, kad jis tikrai vertas Jūsų dėmesio, nes lašiša gaunasi nuostabi. Mėginkite!

Beje, lašišą šiame recepte galima keisti ir kita jūsų turima (arba mėgstama) žuvimi.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • česnakas: 1 skiltelės
    • maltas imbieras: 1 arbatinio šaukštelio
    • ryžių actas: 2 valgomųjų šaukštų
    • sojų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
    • sezamo sėklos: 3 valgomųjų šaukštų
    • lašišos filė: 400 gramų
    • šaldyti žalieji žirneliai: 500 gramų
    • aitriosios paprikos milteliai: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių lašišos filė padalinkite į dvi lygias dalis. Sumaišome ryžių actą, sojų padažą, imbierą, aitrios paprikos miltelius bei susmulkintą česnaką.
  2. 2. Į šį marinatą sudedame lašišos filė bei paliekame mažiausiai 2 valandas šaldytuve.
  3. Reklama
  4. 3. Po to įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.
  5. 4. Į lėkštutę supilame sezamo sėklas. Lašišos filė apvoliojame sezamo sėklose taip, kad visur pasidengtų tolygiai.
  6. 5. Dedame į kepimo indą ištiestą su kepimo popieriumi bei kepame maždaug 15-20 minučių.
  7. 6. Per tą laiką, kol žuvis kepa, išvirkite žirnelius. Išvirus žirneliams nupilame vandenį bei sutriname su trintuvu iki norimo tirštumo.
  8. 7. Paskui į lėkštės vidurį dėkite žirnelių tyrės, ant viršaus uždėkite lašišos.
  9. 8. Papuoškite pagal fantaziją ir savo norus. Patiekite ir skanaukite!
Lašiša su sezamo plutele, kepta orkaitėje