Keptuvėje kepta lašiša su kreminiu krapų padažu

2022-01-19 Autorius Skanauk su Aušra

Keptuvėje kepta lašiša su kreminiu krapų padažu
Tokį keptos lašišos patiekalą "sukonstravau" savo virtuvėje visai neseniai. Norėjau kiek paeksperimentuoti virtuvėje ir pasigaminti lašišą kažkaip naujai. Šis receptas gana panašus į anksčiau mano rekomenduotą lašišos su špinatais ir pomidorais receptą. Jis tik paskelbus sulaukė itin daug dėmesio ir daugybės teigiamų skaitytojų atsiliepimų.

Lašiša su kreminiu krapų padažu - ganėtinai panašus, bet sakyčiau net dar paprastesnis receptas. Tuo pačiu tikrai ne ką prastesnis. Aš lašišą patiekiau su burokėlių ir daržovių salotomis. Burokėlius buvau išsivirusi iš anksčiau. Juos viriau vandenyje su žiupsneliu druskos, pipirų, raudonėlio ir cukraus. Šitaip išvirti burokėliai įgijo itin aromatingą skonį.

Pačios salotos buvo tikrai skanios. Šį kartą aš jas apšlaksčiau su alyvuogių aliejumi, bet galite rinktis ir kokį savo pamėgtą padažą.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • lašišos filė: ~450-650 gramų (supjaustyta į 3-4 gabaliukus)
    • neriebi grietinėlė: 0,5 stiklinės (naudoju avižų grietinėlę)
    • sultinys: 0,5 stiklinės (0,5 stiklinės karšto vandens sumaišiau su ketvirtadaliu sultinio kubelio)
    • citrina: 6 skiltelių
    • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
    • krapai: 3 valgomųjų šaukštų (smulkiai supjaustome)
    • česnakas: 1 skiltelės
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto (kepimui)
    • juros druska: žiupsnelio
    • juodieji pipirai: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia lašišos gabaliukus apibarstome druska bei pipirais.
  2. 2. Tada keptuvėje įkaitiname sviestą.
  3. Reklama
  4. 3. Sudedame lašišos gabaliukus ir pakepame po kelias minutes iš abiejų pusių.
  5. 4. Tuomet lašišos gabaliukus atidedame į šalį ir pakepame česnaką maždaug 30 sekundžių.
  6. 5. Supilame grietinėlę, sultinį, krapus ir pašlakstome citrinos sultimis. Sumaišome ir užkaičiame iki virimo. Sumažiname kaitrą.
  7. 6. Sudedame lašišos gabaliukus ir citrinos skilteles. Patroškiname dar kelias minutes.
  8. 7. Aš patiekiau su salotomis: išvirti burokėliai (išviriau su žiupsneliu druskos, pipirų, cukraus ir raudonėlio), ridikėliai, agurkai, įvairių salotų lapai, feta ir apšlakstyta alyvuogių aliejumi. Skanaus!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau lašišos receptų rasite: Lašišos receptai.