Avokado "burgeris" su lašiša

2020-03-19 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Avokado "burgeris" su lašiša
Ganėtinai ilgą laiką aš avokadų nemėgau ir jų visai nepirkdavau... Nemokėjau nieko skanaus su jais pasigaminti ir visai nesuprasdavau kitų pasakojimų, kokie jie nerealiai skanūs. Bet matyt kiekvienam maistui gyvenime ateina savo metas, tai taip man nutiko ir su avokadais. Dabar jų mano virtuvėje būna galima sakyti visada.

Šį kartą pamačiau pagaminti iš jų mėsainį-burgerį, jei galima jį taip vadinti. Gaminau su rūkyta lašiša, rezultatas sakyčiau pavyko nuostabiai, todėl dalinuosi receptu ir internete. Mėgstantiems avokadus ir lašiša išmėginti būtina!

Ingredientai

    • avokadai: 2
    • sultenės lapeliai: 1 nedidelės saujelės
    • smidrai: 6
    • pomidorai: 4 plonų griežinėlių
    • rūkyta lašiša: kelių griežinėlių
    • citrinos sultys: šlakelio
    • sezamo sėklos (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių avokadus perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus.
  2. perpjautas avokadas išimtais kauliukais
  3. 2. Nulupkite ir pašlakstykite citrinos sultimis.
  4. 3. Tuomet smidrus apvirkite kelias minutes ir perliekite šaltu vandeniu.
  5. 4. Tada ant apatinės avokado puselės dėkite sultenės lapelius, pomidoro griežinėlius, plonai supjaustytą lašišą, dėkite smidrus ir uždenkite kita avokado pusele.
  6. 5. Užberkite sezamo sėklomis. Skanaukite!
  7. 6. Patarimas: Patogiausia tokį burgerį valgyti šakute ir peiliu.
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau lašišos receptų rasite: Lašišos receptai.
Grikių dubenėlis su lašiša
(1)
Sumuštiniai su sūdyta lašiša
(3)
Salmon gravlax receptas - skandinaviškai marinuota-sūdyta lašiša
(2)