Lašišos kedgeree su ilgagrūdžiais ryžiais ir kiaušiniais

2023-10-11 Autorius Pietų stalas

Lašišos kedgeree su ilgagrūdžiais ryžiais ir kiaušiniais
Kedgeree - tai itin skanus patiekalas, kai lieka keptos lašišos. Beje, jam puikiai tinka ir rūkyta lašiša. Tokį receptą nusižiūrėjau viename angliškame portale ir net nežinau kaip tą žodį reikėtų tiksliai išversti. Tai nėra iki galo salotos, daugiau skaitosi kaip atskiras patiekalas, kai lašiša ruošiama su ilgagrūdžiais ryžiais ir kiaušiniu. Bet pavadinimas čia nėra svarbiausias, svarbiau šia skonis, o jis tikrai labai geras ir labai rekomenduoju pamėginti. :)

Ingredientai

    • ilgagrūdžių ryžių: 200 mililitrų
    • aliejaus: 2 valgomųjų šaukštų
    • sviesto: 80 gramų
    • lašišos filė: 200 gramų
    • raudonųjų svogūnų: 1
    • kario: 3-4 arbatinių šaukštelių
    • citrinos sulčių: iš 0,5 vnt.
    • kiaušinių: 3
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • petražolių
    • svogūnų laiškų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia ryžius užpilkite 400 mililitrų vandens, įberkite druskos, uždenkite ir užvirkite.
  2. 2. Tada sumažinkite kaitrą ir nemaišant virkite 15 minučių, kol ryžiai sugers visą skystį.
  3. Reklama
  4. 3. Puodą nukelkite nuo kaitros ir palikite uždengtą, kad išbrinktų.
  5. 4. Kiaušinius išvirkite kietai.
  6. 5. Keptuvėje ištirpinkite pusę sviesto ir aliejų.
  7. 6. Apkepinkite susmulkintus svogūnus, tuomet suberiame karį.
  8. 7. Į keptuvę suberkite virtus ryžius ir gerai išmaišykite.
  9. 8. Tuomet sudėkite lašišos gabaliukus, citrinos sultis ir likusį sviestą. Jeigu reikia, pagardinkite druska, pipirais, tuomet suberkite susmulkintas žoleles ir kiaušinių ketvirčius.
  10. 9. Patiekite ir skanaukite!
Rūkytos lašišos ir Goudos sūrio kišas
(2)