Orkaitėje kepta lašišos filė, marinuota su soja ir citrinos sultimis

2024-04-07 Autorius WorldRecipes.lt

Orkaitėje kepta lašišos filė, marinuota su soja ir citrinos sultimis
Jau esu minėjusi, kad lašiša yra mano pati mėgstamiausia žuvis ir kažin ar šiame gyvenime šis faktas jau pasikeis. Bene kasdien galėčiau valgyti lašišą ne tik keptą, bet ir rūkytą, sūdytą ir panašiai. Tačiau vienas iš mėgstamiausių jos paruošimo būdų yra kepimas orkaitėje. Labai mėgstu neperkrauti jos su daug skonių, nes ji ir pati iš savęs labai skani. O šiandien parodysiu kaip ją ruošiu visai paprastai su soja, prieskoninėmis žolelėmis ir citrinos sultimis. Patikėkite galutinis rezultatas privers įsidėti ir antrą gabaliuką. Tad imamės gamybos. :) 

Ingredientai

    • lašišos filė: 1
    • sojos padažo: ~100-150 gramų
    • vandens: šlakelio
    • šviežių citrinos sulčių
    • druskos
    • maltų juodųjų pipirų
    • prieskoninių žolelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių lašišos filė nuplaukite, nusausinkite, dėkite į pailgą indą, apibarstykite pipirais, prieskoninėmis žolelėmis bei užpilkite su šlakeliu vandens atskiestu sojos padažu.
  2. 2. Palikite pastovėti maždaug 10-15 minučių.
  3. Reklama
  4. 3. Praėjus pusei laiko, apverskite kitą lašišos filė pusę.
  5. 4. Prieš kepdami dėkite lašišos filė į folija išklotą kepimo skardą, apšlakstykite citrinos sultimis, ant viršaus dėkite rozmarino šakeles, folija uždenkite bei šaukite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 25-30 minučių.
  6. 5. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!
Rūkytos lašišos tartaras su avokadais
(2)