Skanios užkandėlės su karamelizuotais svogūnais ir rūkyta lašiša

2023-12-26 Autorius WorldRecipes.lt

Skanios užkandėlės su karamelizuotais svogūnais ir rūkyta lašiša
Tokių užkandėlių su rūkyta lašiša ir karamelizuotais pirmiausia paragavau pas draugę. Man asmeniškai taip labai patiko, kad tikriausiai visą lėkštę viena pati ir suvalgiau. O po to jau teko ir pasiklausti recepto, kaip čia viskas pagaminta. Neliko nieko kito, kaip tik gaminti ir pačiai namie. Gaminau jau keletą kartų, pavyksta tikrai fantastiškai! Pasigaminkite ir nustebsite kaip skanu!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • sluoksniuota tešla (naudoju pirktinę)
    • svogūnai: 4 (vidutinio dydžio)
    • rudas cukrus: 2 valgomųjų šaukštų su kaupu
    • balzamiko actas: 3 valgomųjų šaukštų
    • aliejus
    • rūkyta lašiša

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių nuvalytus svogūnus supjaustykite šiaudeliais.
  2. 2. Kepkite įkaitintame aliejuje iki skaidrumo, tuomet apibarstykite rudu cukrumi, pilkite balzamiko actą bei truputį vandens.
  3. Reklama
  4. 3. Troškinkite maišydamos ant mažos ugnies, kol svogūnai visiškai iškeps bei išgaruos vanduo. Atvėsinkite.
  5. 4. Sluoksniuotos tešlos lapą padalinkite į 3 dalis per lenkimo linijas. Kiekvieną dalį - į 8 gabaliukus.
  6. 5. Ant kiekvieno dėkite karamelizuotų svogūnų, o ant viršaus - gabaliuką lašišos. Galite, jeigu norisi, apibarstyti sezamu.
  7. 6. Kepkite iki 180-190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol pasipūs bei lengvai parus.
  8. 7. Patiekite atvėsusius. Itin tinka vakarėliui, nedidelėms vaišėms arba iškylai gamtoje. Skanaus!
Gimtadienio vaišės, užkandžiai - stalas suaugusiems
(3)