Rūkytos lašišos pyragas su maskarpone, grietinėlės sūriu ir sluoksniuota bemiele tešla

2023-12-19 Autorius Ūkininko patarėjas

Rūkytos lašišos pyragas su maskarpone, grietinėlės sūriu ir sluoksniuota bemiele tešla
Šiandien Jums noriu parodyti savo šių metų atradimą - fantastišką sluoksniuotos bemielės tešlos pyragą su rūkyta lašiša, maskarpone ir grietinėlės sūriu. Nors paruošima nėra visai lengvas, bet galutinis rezultatas tikrai to vertas. Tokį pyragą visai neseniai nusinešiau į darbą, tai buvo labai greitai suvalgytas, o visi valgytojai mane apipylė komplimentais. TIkrai šiemet tokį iškepsiu ir Kalėdoms, kad užsukusius draugus pavaišinti. Pamėginkite drąsiai ir Jūs. :)

Ingredientai

    • sluoksniuota bemielė tešla: 600 gramų
    • migdolo drožlės: 4 šaukštų
    • kiaušiniai: 1
    Įdarui:
    • rūkyta lašiša: 250 gramų
    • grietinėlės sūris: 440 gramų
    • maskarponė: 250 gramų
    • smulkinti krapai: 1 šaukšto
    • smulkiai tarkuota cukinija: 75 gramų
    • druska
    • malti pipirai
    • krapai: papuošimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje iš tešlos pagal formą išpjauname du skritulius. Dedame juos į kepimo popieriumi išklotą skardą, viršų patepame išplaktu kiaušiniu bei pabarstome migdolais.
  2. 2. Tuomet vieną skritulį supjaustome į 12 vienodo dydžio dalių (porcijų).
  3. 3. Kepame maždaug 20 minučių 200 ºC orkaitėje, kol jie gražiai pakils, paviršius apskrus. Atvėsiname.
  4. 4. Tada tarkuotą cukiniją pabarstome su druska, leidžiame kurį laiką pastovėti, paskui nusunkiame atsiradusį skystį.
  5. 5. Grietinėlės sūrį sumaišome su maskarpone bei smulkintais krapais. Masę padaliname į dvi dalis - 1/3 ir 2/3.
  6. 6. Į mažesnę sūrio masę įmaišome cukiniją, pasūdome, pagardiname pipirais, į didesnę - įmaišome 50 gramų labai smulkiai supjaustytos lašišos.
  7. 7. Kitą jos dalį supjaustome didesniais gabaliukais. Maždaug 1-2 šaukštus šios masės paliekame pyragui papuošti.
  8. 8. Paplotį aptepame sūrio bei lašišos mase. Išdėliojame lašišos gabalėlius, ant viršaus užkrečiame sūrio bei cukinijos masės, palyginame bei apdedame 12 trikampėlių. Kiekvieną iš jų papuošame įdaro rožele bei krapų šakele.
  9. 9. Pyragą skanaujame iš karto arba prieš patiekdami trumpai palaikome šaldytuve (jei laikysime per ilgai, papločiai prisigers drėgmės). Skanaus!
Rūkytos lašišos pyragas su maskarpone, grietinėlės sūriu ir sluoksniuota bemiele tešla
Kepti ryžiai su daržovėmis ir lašiša
(1)