Super skanios karštos lašišos salotos su saldžiarūgščiu užpilu

2021-08-22 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Super skanios karštos lašišos salotos su saldžiarūgščiu užpilu
Lašiša tai super švelni žuvis, kurią itin lengva pamėgti kiekvienam. Mūsų šeimoje dažnokai gaminame įvairius patiekalus su lašiša, nes ja galima eksperimentuoti kiek tik norisi. Šios dienos pietums nuostabios salotos, kurias giria visi.

Ingredientai

    • salotų mišinys: 2 saujų
    • lašišos pjausniai su oda: 2
    • citrinos sultys: 2 šaukštų
    • skystas medus: 2 šaukštų (naudoju "Brolių medus" produkciją)
    • "Dižono" garstyčios: 2 šaukštų
    • vyšniniai pomidorai: 1 saujos
    • druska: žiupsnelio
    • malti pipirai: žiupsnelio
    Užpilui:
    • medus: 2 šaukštų
    • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
    • alyvuogių aliejus: 2 šaukštų
    • čili pipiro drožlės: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių užpilui visus ingredientus sumaišome iki vientisos masės ir padedame į šaldytuvą kol prireiks. Ragaujame ir koreguojame proporcijas pagal savo skonį, padažas turi gautis saldžiarūgštis.
  2. 2. Pasigaminkite marinatą lašišai: Garstyčias sumaišykite su medumi, citrinos sultimis, druska ir pipirais. Ištepkite lašišą ir palikite kelioms minutėms pasimarinuoti.
  3. 3. Po to į keptuvę pilkite šlakelį aliejaus ir iškepkite lašišos pjausnius.
  4. 4. Paskui keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir lengvai apkepinkite pomidorus.
  5. 5. Tada į lėkštes lygiomis dalimis dėkite salotų mišinio, keptus pomidorus ir dėkite dar karštą lašišą.
  6. 6. Apšlakstykite pasigamintu užpilu. Patiekite ir skanaukite!
  7. 7. Patarimas: Jeigu turimas medus yra sukietėjęs - pašildome jį trumpai.
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau lašišos salotų receptų rasite: Lašišos salotos.
Makaronai su voveraitėmis, grietinėle ir lašiša
(1)
Rūkytos lašišos tartaras su avokadais
(2)