Tokie sumuštiniai su sūdyta lašiša (tinka ir sūdytas upėtakis) idealiai tinka tiek pusryčių stalui, tiek užkandžių vakarėliui. Žuvį rinkitės pagal savo arba valgančiųjų skonį. Arba galite gaminti pusę tokių, pusę kitokių. Tobulai gardu.
1. Iš pradžių susiruošiame visus ingredientus, kurių mums prireiks gaminant šiuos sumuštinius.
2. Tada čiabatos duonelę supjaustome riekelėmis (galima, jei norisi, apšlakstyti alyvuogių aliejumi), sudedame į kepimo skardą bei kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje tol, kol dailiai apskrus.
Reklama
3. Tuomet lėkštėje išdėliojame griežinėliais supjaustytą lašišą, avokadą (apšlakstome citrinos sultimis, kad nepajuoduotų), agurką, ridikėlius ir mėlynąjį svogūną.
4. Po to imame čiabatos riekelę, tepame sūrelį bei dėliojame produktus pagal savo skonį. Skanaujame!
5. Rekomendacija: Daugiau sumuštinių receptų rasite: Sumuštiniai.