Kai pradeda artėti šventės, aš pradedu eksperimentuoti su receptais Kūčių vakarui. Labai seniai svajojau išmėginti lašišos karpačio ir štai jis, pagaliau pagamintas ir labai pavykęs. Mūsų šeimai labai patiko ir nusprendėme, kad tikrai pakartosime per Kūčias. Būtinai pasigaminkite ir Jūs!
Ingredientai
šviežia lašiša: 400 gramų
citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
druska
pipirai
balzamiko actas: 0,5 arbatinio šaukštelio
mažieji kaparėliai: 1 didelio šaukšto
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia lašisos gabaliuką įdėkite į šaldymo kamerą ir palaikykite maždaug 30-40 minučių.
2. Po to išimkite, nuplaukite ir gerai nusausinkite.
3. Paskui išėmę lengvai sustingusią lašišą supjaustykite ją kaip įmanoma plonesniais griežinėliais bei sudėliokite į lėkštę.
4. Viršų pabarstykite druska ir pipirais, taip pat pašlakstykite gausiai citrinos sultimis bei balzamiko actu. Druskos bei citrinos sulčių nepagailime.
5. Įdedame į šaldytuvą maždaug 15 minučių, o tuomet patiekiame į stalą. Lepinamės!
Lina
Atsakyti
Irena