Lašišos karpačio Kūčių vakarienei su kaparėliais

2023-12-21 Autorius WorldRecipes.lt

Lašišos karpačio Kūčių vakarienei su kaparėliais
Kai pradeda artėti šventės, aš pradedu eksperimentuoti su receptais Kūčių vakarui. Labai seniai svajojau išmėginti lašišos karpačio ir štai jis, pagaliau pagamintas ir labai pavykęs. Mūsų šeimai labai patiko ir nusprendėme, kad tikrai pakartosime per Kūčias. Būtinai pasigaminkite ir Jūs!

Ingredientai

    • šviežia lašiša: 400 gramų
    • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
    • druska
    • pipirai
    • balzamiko actas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • mažieji kaparėliai: 1 didelio šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia lašisos gabaliuką įdėkite į šaldymo kamerą ir palaikykite maždaug 30-40 minučių.
  2. 2. Po to išimkite, nuplaukite ir gerai nusausinkite.
  3. Reklama
  4. 3. Paskui išėmę lengvai sustingusią lašišą supjaustykite ją kaip įmanoma plonesniais griežinėliais bei sudėliokite į lėkštę.
  5. 4. Viršų pabarstykite druska ir pipirais, taip pat pašlakstykite gausiai citrinos sultimis bei balzamiko actu. Druskos bei citrinos sulčių nepagailime.
  6. 5. Įdedame į šaldytuvą maždaug 15 minučių, o tuomet patiekiame į stalą. Lepinamės!

Lina

Nerealiai skanus karpačio!! Idealus Kūčių vakaro patiekalas.
Atsakyti
Lašišos karpačio Kūčių vakarienei su kaparėliais

Irena

labai skaniai Jūsų nuotraukoje atrodo. Sukėlė apetitą, mėginsiu. :)
Lašišos seviche (seviče)
(1)
Kepta lašišos filė
(4)