Orkaitėje kepta lašiša su špinatais, apelsinais ir raudonaisiais svogūnais

2017-10-17 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Orkaitėje kepta lašiša su špinatais, apelsinais ir raudonaisiais svogūnais
Turiu prisipažinti, kad niekada nebuvau kepusi lašišos su apelsinais. Visada naudodavau tik citriną. Taigi išmėginau ir su vyru valgėme tobulą skanią vakarienę. Rekomenduoju pamėginti ir Jums! 

Ingredientai

    • lašišos gabaliukai su oda: 4
    • švieži špinatai: 200 gramų
    • tarkuota apelsino žievelė: 1 valgomojo šaukšto
    • apelsinai: 3 (pjaustyti riekelėmis be žievės)
    • šv. imbieras: gabaliuko (pjaustyto juostelėmis)
    • raudonieji svogūnai: 1 (pjaustytas pusžiedžiais)
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje imame sviestinio popieriaus lakštą. Ant jo dedame saują špinatų, 3 riekeles apelsino. Pabarstome tarkuota apelsino žievele.
  2. 2. Uždedame lašišos gabaliuką, užberiame imbiero bei svogūno. Pagardiname druska, juodaisiais pipirais bei užpilame šlakelį aliejaus.
  3. 3. Tuomet suimame ilgus popieriaus kraštus bei sulenkiame 3 kartus, padarydami lyg siūlę. Užlenkiame likusius kraštus. (šioje Youtube nuorodoje labai aiškiai parodyta kaip tai padaryti). Video taip pat pateiktas ir recepto pabaigoje.
  4. 4. Galiausiai sudedame į skardą bei kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 15-18 minučių. Labai skanu patiekti tiek su virtais ryžiais, tiek valgyti ir be jų. Skanaus!
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau lašišos receptų rasite: Lašišos receptai.


Marita

Nepakartojamai nuostabus skonis!!!! Greitai pagaminama. Puikus receptas, ačiū už jį;)
Atsakyti
Kapotos lašišos kotletai
(1)
Makaronų salotos su lašiša
(6)
Lašiša įdarytas prancūziškas batonas
(19)