Greitai pagaminama lašiša kepta orkaitėje grietinėlės padaže

2021-04-07 Autorius WorldRecipes.lt

Greitai pagaminama lašiša kepta orkaitėje grietinėlės padaže
Tai tiesiog tobulas keptos lašišos paruošimo būdas orkaitėje su grietinėle. Realiai darbo yra iki 15-os minučių, o visą kitą darbą už Jus atliks orkaitė. Sulaukia kol iškeps ir galite mėgautis tobulu patiekalu.

Vietoje lašišos šiame recepte galima naudoti ir kitokią žuvį - gaminau tiek su menke, tiek su lydeka, tiek su pangasija ir puikiai pavyko. 

Jei nesate dideli garstyčių gerbėjai, galima gaminti ir be jų, skonis gausis kiek švelnesnis, bet nuostabus.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • lašišos filė: 1,2 kilogramo (8-10 gabaliukų; tinka ir menkė, pangasija, lydeka)
    • česnako milteliai: 2 arbatinio šaukštelio (arba 4 skiltelės česnako)
    • itališkos žolelės: 2 arbatinių šaukštelių (arba provanso žolelės)
    • čiobrelis: 8 šakelių (nėra būtina)
    • druska: pagal skonį
    • pipirai: šiek tiek
    Grietinėlės padažui:
    • 35% riebumo grietinėlė: 400 mililitrų
    • vanduo: 400 mililitrų
    • sultinio kubeliai: 1
    • garstyčios: 4 arbatinių šaukštelių (aš naudoju Dižon)
    • džiovintas čiobrelis: 2 arbatinių šaukštelių (arba raudonėlis)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia lašišos filė (arba kitos pasirinktos žuvies filė) iš abiejų pusių įtriname druska, pipirais bei česnako milteliais (arba išspaustu česnaku), taip pat pabarstome itališkomis žolelėmis (arba provanso žolelėmis).
  2. 2. Paruoštus žuvies gabalėlius sudedame į kepimo indą. Jeigu norisi, galima ant kiekvieno gabaliuko uždėti po šviežio čiobrelio šakelę, bet tai nėra privaloma.
  3. Reklama
  4. 3. Sultinio kubelį ištirpiname šiltame vandenyje kartu su garstyčiomis (jei jas naudosite).
  5. 4. Supilame grietinėlę, suberiame džiovintą čiobrelį ir išmaišome.
  6. 5. Paruoštu padažu užpilame lašišą.
  7. 6. Tuomet lašišą dedame į iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintos orkaitės vidurį ir kepame kaitinimo režimu iš viršaus ir iš apačios, be ventiliatoriaus maždaug 12-15 minučių (priklausomai nuo žuvies gabaliukų dydžio ir turimos orkaitės ypatumų).
  8. 7. Patiekiame kaip tik mėgstate - su daržovėmis, su virtais ryžiais, su virtais makaronais arba kitu mėgstamu savo garnyru. Skanaujame!
  9. 8. Patarimas: Jeigu mėgstate tirštesnį padažą, tai į jį galite įmaišyti vieną šaukštelį miltų (prieš tai miltus sumaišome su nedideliu kiekiu šalto vandens).
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau lašišos receptų rasite: Lašišos receptai.

Eglė

Gaminau su šiek tiek savo interpretacijos. Skonis nuostabus. Tikrai gaminsime šitaip dar.
Atsakyti
Greitai pagaminama lašiša kepta orkaitėje grietinėlės padaže
Orkaitėje kepta lašiša su keptomis daržovėmis
(1)
Rūkytos lašišos tartaras su avokadais
(2)
Salmon gravlax receptas - skandinaviškai marinuota-sūdyta lašiša
(2)