Lašišų kepsniai - pjausniai su medumi ir žolelėmis keptuvėje

2023-07-17 Autorius WorldRecipes.lt

Lašišų kepsniai - pjausniai su medumi ir žolelėmis keptuvėje
Šios lašišos tikrai negalėčiau pavadinti "su medaus ir žolelių glazūra", nes nemėgstu tokių saldokų patiekalų. Čia medaus tik tiek, kad suteiktų tik lengvą prieskonį.

Aš kepiau keptuvėje, nes man dėl poros lašišos gabaliukų neatrodo verta kaitinti orkaitės, bet jeigu norisi kepti orkaitėje, prieskoniais aptrintą lašišą reiktų kepti 200 laipsnių temperatūroje maždaug 15-20 minučių.

Receptas itin greitas, jis tetrunka tiek pat, kiek reikia išvirti biriems ryžiams ir šparaginių pupelių garnyrui, įskaitant jų vandens užvirimą. Kadangi lašiša iš savęs riebi, garnyrui gamindama pupeles sviesto nedėjau.

Ingredientai

    • lašišos pjausnių: 2 didesnių (550 gramų)
    • medus: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • obuolių actas (6%): 1 arbatinio šaukštelio
    • Dižono garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
    • česnakas: 1 didelės skiltelės (sutraiškome)
    • džiovinti krapai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • džiovintas raudonėlis: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • džiovintas čiobrelis: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • džiovintas rozmarinas: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • druska
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia dubenėlyje sumaišykite visus ingredientus, išskyrus lašišą, druską ir pipirus. Druska ir pipirais aptrinkite lašišą.
  2. lašišos pjausniai
  3. 2. Tada į karštą keptuvę įpilkite nedidelį šlakelį aliejaus (jo prisirenka iš žuvies), dėkite lašišos pjausnius, uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite ant kiek mažesnės nei didžiausios kaitros 5 minutes.
  4. Reklama
  5. 3. Po to nuimkite dangtį, padidinkite kaitrą ir toliau kepkite žuvį 7 minutes.
  6. 4. Apverskite ant kitos pusės, viršų aptepkite padažu ir kepkite lašišą dar 4 minutes.
  7. 5. Apverskite gabaliuką padažu žemyn, pakepkite maždaug 10-15 sekundžių ir atverskite atgal.
  8. 6. Traukite lašišą lauk, patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!
Beatos tailandietiška sriuba su kokosų pienu
(1)
Traškūs bulvių kepsneliai su lašiša
(3)