Makaronai su rūkyta lašiša, porais, žirneliais, pievagrybiais ir grietinėle

2017-10-17 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Makaronai su rūkyta lašiša, porais, žirneliais, pievagrybiais ir grietinėle
Aš nežinau ar yra žmonių, kurie nemėgsta lašišos.. Man asmeniškai ji skaniausia žuvis, pačiais įvairiausiais pavidalais. Šį kartą rūkytą lašišą sujungiau į vieną patiekalą su makaronais ir gavau labai skanią vakarienę. Vyras labai pagyrė, o dažniausiai jis tik šypsosi, kai būna skanu, nes nėra labai kalbus. :)

Ingredientai

    • makaronai: ~250 gramų
    • rūkyta lašiša: 150 gramų (naudota skirta salotoms)
    • porai: 1 (nedidelio)
    • šaldyti žalieji žirneliai: poros saujelių
    • pjaustyti pievagrybiai: geros saujos
    • česnakas: 3 skiltelių
    • grietinė: 1 valgomojo šaukšto
    • grietinėlė: ~150 gramų
    • druska
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje makaronus išverdame pasūdytame vandenyje.
  2. 2. Įkaitintoje keptuvėje apkepame pievagrybius, tada sudedame pusžiedžiais supjaustytą porą ir maišydamos kepame, kol suminkštės.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet lašišą supjaustome mažesniais gabaliukais, sudedame į keptuvę bei truputį viską apkepame.
  5. 4. Po to keptuvės turinį truputį pastumiame į šoną, o kitoje pusėje maždaug 30 sekundžių pakepiname susmulkintą česnaką.
  6. 5. Dedame atšildytus žirnelius, grietinę, supilame grietinėlę, pagardiname juodaisiais pipirais ir, jei reikia, druska (jos turėtų pakakti nuo lašišos).
  7. 6. Viską išmaišome ir, kai užvirs, nukeliame nuo ugnies.
  8. 7. Galiausiai padažą sumaišome su virtais makaronais. Skanaujame!
  9. makaronai su lašiša, porais, žirneliais, pievagrybiais ir grietinėle
  10. 8. Rekomendacija: Daugiau makaronų receptų rasite: Makaronai.
Makaronai su maltos mėsos padažu
(3)
Makaronai su tunu ir pesto
(6)
Orkaitėje kepti makaronai su mėsos įdaru
(3)
Pasta su malta jautiena
(2)