Orkaitėje kepta lašiša medaus ir garstyčių marinate - padaže

2023-11-08 Autorius Jurgitos skanumai

Orkaitėje kepta lašiša medaus ir garstyčių marinate - padaže
Šitaip orkaitėje paruošta lašiša su medaus ir garstyčių padažu gaunasi itin skani - jau ne pirmą kartą šitaip ją kepu (ir tikrai ne paskutinį). Saldžiarūgštis padažo skonis pikantiškas ir ne per daug įkyrus. Tikrai labai geras receptas, atrodo, kad ta pati lašiša, bet visai naujas skonis. Beje, aš pati naudojau garstyčias su grūdeliais, bet galite naudoti ir paprastas, skonis gausis dar švelnesnis. Einam prie recepto ir pasigaminam fantastišką vakarienę! 

Ingredientai

    • lašiša: 3 didelių gabalų
    • aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
    • laimo vaisiaus sultys: iš 1 vnt.
    • garstyčios: 2 valgomųjų šaukštų
    • medus: 1,5 valgomojo šaukšto
    • česnakas: 3 skiltelių
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sumaišykime aliejų, citrinos sultis, garstyčias, medų bei išspaustą česnaką, įberkime druskos ir pipirų.
  2. 2. Tuomet lašišą sudėkime į dubenėlį ir supilkime padažą.
  3. Reklama
  4. 3. Truputį pavartykime gabalus, kad gerai pasidengtų padažu iš visų pusių, uždenkime ir palikime maždaug 3-4 valandoms.
  5. 4. Pastebėjimas: Aš pati nededu marinuotis į šaldytuvą, nes noriu, kad žuvis kuo daugiau prisigertų padažo, tai palieku kambarioje temperatūroje. Jeigu planuojate kepti tik kitą dieną, tai laikykite šaldytuve.
  6. 5. Po to orkaitę įkaitinkime iki 190 laipsnių temperatūros.
  7. 6. Lašišą sudėkime ant silikoninio padėkliuko (kad paskui nereiktų vargti valant kepimo skardą; galite naudoti ir kepimo popierių ar foliją).
  8. 7. Aptepkime marinatu ir kepkime maždaug 15 minučių.
  9. 8. Patiekime su mėgstamu garnyru ir lepinkimės!

Irena

Labai gerai pavyko, ačiū už nuostabų receptą. Gaminsiu šitaip dabar daug dažniau. :)
Atsakyti
Orkaitėje kepta lašiša medaus ir garstyčių marinate - padaže

Monika

Pavyko itin tobulai nufotografuoti, bet skonis gavosi dar tobulesnis. WOW kaip super. :)
Atsakyti
Orkaitėje kepta lašiša medaus ir garstyčių marinate - padaže

Kokas

Darau panašiai, vietoj laimo naudoju citriną, aliejaus nededu. Marinuoju kepimo inde. Marinuot reikia ne mažiau 2,5-3h. Šaunu į orkaitę su visu marinatu. Lašiša dabar tik taip.
Atsakyti
Lašiša ryšulėlyje su brokolių kuskusu
(1)