Lašiša ryšulėlyje su brokolių kuskusu

2020-05-07 Autorius WorldRecipes.lt

Lašiša ryšulėlyje su brokolių kuskusu
Šis receptas tiesiog nuostabus - lašiša, cukinijos, brokoliai ir kuskusas - vien tik teigiami dalykai. Lašišą gaminau en papillote - tai yra su visokiais priedais suvyniotą į kepimo popieriaus ryšulėlius. Daug net nėra ką pasakoti, jei mėgstate lašišą, šis patiekalas yra skirtas Jums!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Lašišai:
    • lašišos filė be odos: 4 x 150 gramų
    • cukinijos: 1 (mažos)
    • svarainiai: 2 (arba 1 citrinos)
    • petražolės: ryšulėlio
    • bazilikas: ryšulėlio
    • sviestas: 50 gramų (kambario temperatūros)
    • druska
    • pipirai
    Brokolių kuskusui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Lašiša: Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. orkaitė įkaitinta iki 180 laipsnių
  3. 2. Pasiruošiame žalią sviestą: Petražoles su baziliku smulkiai sukapojame ir sumaišome su sviestu, šviežiai maltais pipirais ir žiupsneliu druskos. Aš pati visa tai dariau nedidelio virtuvinio kombaino pagalba, bet jis tikrai nėra būtinas.
  4. Reklama
  5. 3. Tada kepimo popierių sukarpome dideliais kvadratais. Sukloję du popieriaus lapus, ant centro paskleidžiame vieną šaukštelį žalio sviesto, ant jo dedame druska iš abiejų pusių pabarstytą lašišos gabaliuką.
  6. 4. Ant lašišos paskirstome šaukštelį tarkuoto svarainio ir dar vieną šaukštelį žalio sviesto.
  7. 5. Ant jo išdėliojame plonai supjaustytus cukinijos skritinėlius. Kitą kartą pabandysiu sviestą dėti ne ant žuvies, o ant cukinijos - kad jos gabaliukai prisigertų daugiau žolelių ir sviesto skonio. Man valgant taip pasirodė, kad lašišai pakaktų ir žalio sviesto apačioje.
  8. 6. Viską suvyniojame, ryšulėlį įdedame į kepimo indą. Veiksmą pakartojame dar 3 kartus:) Galite pakelti popieriaus kraštus ir surišti juos virvele (tarsi dovanėlę) arba tiesiog sandariai suvynioti žuvį į popierių.
  9. 7. Kepame maždaug 20 minučių. Prieš patiekdami žuvį išvyniojame.
  10. 8. Per tą laiką, kol lašiša kepa, paruošiame brokolių kuskusą.
  11. 9. Brokolių kuskusas: Nupjaustome brokolio žiedelius, tik pačias viršūnes (galite nutarkuoti stambia tarka).
  12. 10. Tuomet svogūną ir česnaką labai smulkiai supjaustome ir pakepame ant aliejaus iki kol suminkštės.
  13. 11. Supilame sultinį ir paverdame maždaug 5 minutes.
  14. 12. Tuomet karščiui atspariame dubenyje sumaišome kuskusą su brokoliais ir nutarkuota citrinos žievele.
  15. 13. Patarimas: Citrinos žievelės nutarkavimui aš naudoju tokio tipo tarką, kaip pavaizduota šiame video, ji man tapo nepakeičiama šiam procesui. Rekomenduoju įsigyti ir Jums.
  16. 14. Užpilame verdančiu sultiniu, išmaišome, sandariai uždarame ir paliekame 5 minutes pastovėti.
  17. 15. Atidarius dangtį "sušiaušiame" kuskusą ir iškart patiekiame su lašiša. Lepinamės!
  18. pagamintas brokolių kuskusas
  19. 16. Pastebėjimas: Aš itin mėgstu kuskusą visokiomis formomis - smulkų, perlinį, karštą, šaltą, paprasčiausiai virtą su vandeniu ir druska arba su visokiais priedais. Dar net nespėjau papasakoti visų savo mėgiamų variantų (pvz., su pievagrybiais ir džiovintomis spanguolėmis), o dar kiek neišbandytų laukia ateityje.
  20. 17. Pastebėjimas: Lašiša su žolelėmis ir cukinija labai gardu - o kaip gi kitaip. Labai gardu man čia buvo svarainis - gaila, kad jų sezonas ganėtinai trumpas. Bet kol jų būna, beveik visur naudoju svarainius vietoje citrinos.
  21. 18. Rekomendacija: Daugiau lašišos receptų rasite: Lašišos receptai.
Sumuštiniai su sūdyta lašiša
(3)