Rūkytos lašišos ir krapų užkepas

2020-03-30 Autorius WorldRecipes.lt

Rūkytos lašišos ir krapų užkepas
Mes tokį užkepą su rūkyta lašiša gaminame ganėtinai dažnai, šis receptas seniai prigijo mūsų šeimoje.

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltai: 125 gramų
    • druska: žiupsnelio
    • šaltas sviestas: 75 gramų (supjaustytas mažais kubeliais)
    • šaltas vanduo
    Įdarui:
    • grietinėlė: 125 mililitrų
    • krienai: 1 arbatinio šaukštelio
    • citrinos sultys: 1 šaukšto
    • susmulkinti kaparėliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 3
    • rūkyta lašiša: 200 gramų
    • krapai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia persijojame miltus ir druską, sudedame sviestą ir virtuviniu mikseriu maišome kol masė taps biri.
  2. 2. Įpilame vandens tiek, kad tešlą būtų galima sulipdyti.
  3. Reklama
  4. 3. Tada tešlą iškočiojame ir įdedame į kepimo formą. Tešlą priremiame prie formos.
  5. 4. Ant tešlos uždedame kepimo popierių ir įberiame pupelių arba kitų kruopų ir įdedame tešlą į šaldytuvą pusvalandžiui.
  6. 5. Ištraukę tešlą iš šaldytuvo, įdedame į įkaitintą orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros ir kepame 10 minučių.
  7. 6. Tada išimame kepimo popierių su kruopomis ir dar pakepame maždaug 5 minutes.
  8. 7. Per tą laiką, kol tešla kepa, pasiruošiame įdarą: Grietinėlę, krienus, citrinos sultis, kaparėlius, druską ir pipirus gerai išmaišome.
  9. 8. Tada sudedame kiaušinius ir dar kartą gerai išmaišome.
  10. 9. Įdarą supilame į tešlą ir kepame maždaug 35-40 minučių.
  11. 10. Ištrauktą užkepą paliekame 10 minučių kambario temperatūroje prieš patiekiant ant stalo. Skanaujame!
  12. 11. Rekomendacija: Daugiau lašišos receptų rasite: Lašišos receptai.
Skaniausia kepta lašiša su avokadų padažu
(1)