Nuo vaikystės mes šeimoje šprotus dažniausiai valgydavome sumuštinių formoje. Labai gerai kaip juos ruošdavo mama, su savo iškepta duona. Nieko neįprasto - tiesiog duona, sviestas ir šprotai, o šalia patiekta įvairiausių daržovių. Ilgainiui žinoma, toks patiekimo būdas pabodo ir visai pasimiršo. Bet ne taip seniai pas draugę paragavau šios sluoksniuotos mišrainės su šprotais, ryžiais, kiaušiniais, paprikomis ir agurkais. Tą pačią akimirką supratau, kad šprotai mišrainėse gali būti itin skanūs ir neverta jų pamiršti. O jų kaina parduotuvėse taip pat maža. Tai kodėl jų nevalgius dažniau? Po kelių dienų, nusprendžiau tokią mišrainę pagaminti ir savo šeimai. Sulaukiau daug pagiriamųjų žodžių, tad nusprendžiau, kad receptas vertas ir pasidalinimo internete su Jumis visais. :)
Gamindami rinkitės savo mėgstamiausią majonezą, aš šį kartą pasirinkau "Hellman's", nes jis savyje turi daugiausiai skonio. Taip pat aš visai nedėjau druskos (tik įbėriau į vandenį, kai viriau ryžius) ir jos tikrai nepasigedau, nes nuo šprotų ir majonezo sūrumo bei skonio buvo visiškai pakankamai.