Jei jau kalbėti apie žuvis, mano pačios favoritais visada būdavo
upėtakis, lašiša arba
dorada. Karpį buvau jau kiek primiršusi. Bet vyras nupirko parduotuvėje karpių pjausnių ir parnešė namo. Tad teko sugalvoti ką gero pagaminti.
Pasigaminusi ir beskanaudama orkaitėje iškeptą karpį su daržovėmis, dar vieną kartą įsitikinau, kad karpis pats iš savęs yra ganėtinai riebus, tad padariau išvadą, kad prie jo priderinus tinkamus ingredientus įmanoma pagaminti tobulo skonio patiekalą. Jums galiu drąsiai pasakyti, kad pomidorai, saldžios bulvės, česnakas bei citrina - idealūs "draugai" karpiui. Skanaujant žuvį kepti vyšniniai pomidorai kartu su citrina suteikia nuostabaus rūgštumo, kuris subalansuoja karpio riebumą, saldžiosios bulvės bei morkos suteikia saldumo, kuris paryškina pačios žuvies skonį, o česnakas, porai ir garstyčios padarė ją itin kvapnią. Todėl labai rekomenduoju išbandyti šią žuvį būtent su tokiomis daržovėmis - su jomis ji tikrai atsiskleidžia visame savo gražume!
Beje, tokį patiekalą drąsiai galite dėti ant šventinio stalo, nes spalvos atrodo tikrai įspūdingai! Bet tuo pačiu patiekalas tinka ir skaniai šeimos vakarienei.