Tikrai nėra paslaptis, kad mes su draugėmis mėgstame pasidalinti pačiais įvairiausiais savo kulinariniais atradimais. Štai praėjusią dieną, nors ir nelabai mėgstu girtis, ėmiau ir pasigyriau: "Pasigaminau pačią skaniausią žuvį, kokią tik kada esu valgiusi". Kol pasakojau draugei apie tą traškią parmezano sūrio plutelę ir sultingą žuvies gabaliuką po juo, neabejoju, kad jai kaip ir man teko ne kartą nuryti seilę.
Žuvį aš gaminu gan retai, gal dėl to, kad dažnai ją mėgstu ruošti tik pagruzdinus daugybėje riebalų. Bet mano sąžinė man vis priekaištavo, kartodama, kad žuvis tikrai labai sveika ir ją privalome valgyti visa šeima. Kurį laiką internete žiūrinėjau receptus ir galiausiai nusprendžiau, kad privalau išmėginti paltusą. Susiradau parduotuvę, kurioje galima jo įsigyti ir nubėgau tau padaryti. Turiu pripažinti, kad būtent šią žuvį gaminau ir valgiau pirmą kartą savo gyvenime... ir tikrai likau labai sužavėta.
Tai minkšta, tiesiog ištirpstanti burnoje, byranti į sultingus mėsingus gabaliukus. Aš šį kartą ją patiekiau su sūrio apvalkalėliu (pačiame paltuse yra kelis kartus mažiau riebalų nei lašišoje, bet daugiau baltymų, todėl gamindama nepabijojau panaudoti riebesnių ingredientų). Beje, tai nuostabus pasirinkimas gaminant vaikams, nes žuvyje daug mėsos, bet itin mažai ašakų ir jos lengvai surandamos, o taip pat ir tiems, kas nori maitintis sveikiau, bet pritingi ilgai terliotis savo virtuvėje, nes maniškiai steikai buvo gražiai išdoroti bei supjaustyti, todėl beliko juos pamarinuoti ir iškepti.
Tiesa, aš šį kartą marinavimui rinkausi specialią Murėjaus upės druską, kuri savyje turi kalcio ir magnio, o patiekalams suteikia itin lengvą, bet sodrų skonį (specialiai vienus gabaliukus pagardinau ja, o kitus įprasta druska, skonis su pirmąja tikrai subtilesnis, jei kada rasite kur įsigyti, rekomenduoju pamėginti). Esu tikrai, kad ir jums beskaitant užsinorėjo pamaloninti savo gomurį, todėl skubu prie recepto ir einame gaminti!
Reda
Atsakyti
Marius
Atsakyti