Keptuvėje - svieste keptas upėtakis su migdolais

2022-04-11 Autorius WorldRecipes.lt

Keptuvėje - svieste keptas upėtakis su migdolais
Upėtakis, keptas svieste su migdolais, yra tikra prancūzų virtuvės klasika. Pagal visas prancūzų tradicijas žuvis privalo "plaukti" svieste, o traškumo bei papildomų skonių jai suteikia pakepintos migdolų riekelės, kapotos petražolės ir citrinų sultys. Visai nedaug ingredientu, mažiau nei pusvalandis darbo ir prancūzų virtuvės patiekalas jau garuos ant Jūsų stalo!

Šiam patiekalui geriausia rinktis šviežius, nedidelius porcijinius upėtakius

Ingredientai

    • upėtakiai: 4 nedideli
    • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
    • sviestas: 50 gramų
    • lydytas sviestas ghee: 2 valgomųjų šaukštų
    • migdolų riekelės: 8 valgomųjų šaukštų
    • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
    • petražolės: kelių šakelių
    • druska
    • malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išdarinėtą žuvį nuplauname ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
  2. 2. Tada upėtakius iš išorės ir vidaus apibarstome druska bei maltais juodaisiais pipirais.
  3. 3. Kiekvieną žuvį pavoliojame miltuose, o jų likutį nukratome.
  4. 4. Keptuvėje išlydome pusę ghee sviesto, sudedame pusę paprasto sviesto ir jame apkepame du upėtakius iš abiejų pusių, kol jie gražiai apskrunda. Upėtakiai, kepdami ant vidutinės kaitros, iškepa per maždaug 4-5 minutes. Ar upėtakiai jau yra iškepę lengvai galima patikrinti - iškepusių žuvų mėsa lengvai atsiskiria ties nugara.
  5. 5. Lygiai taip pat iškepame likusiame svieste ir kitus du upėtakius.
  6. 6. Žuvis sudedame į serviravimo lėkštę ir uždengiame, kad neatvėstų, kol paruošime padažą.
  7. 7. Keptuvėje į atlikusį nuo žuvų kepimo sviestą suberiame migdolų riekeles, maišydami lengvai apkepame ir supilame išspaustas pusės citrinos sultis.
  8. 8. Padažą užviriname, suberiame kapotas petražoles, maišydami padažą trumpai pakaitiname ir užpilame ant iškeptų upėtakių.
  9. 9. Skanaujame kol dar šilti su sezoninėmis salotomis arba keptomis daržovėmis. Pasilepinkite! :)
  10. 10. Rekomendacija: Daugiau upėtakio receptų rasite: Upėtakio receptai.
Kepta lydeka su garstyčių plutele
(5)
Sumuštiniai su sūdyta lašiša
(3)