Suprantu, kad ši žuvis yra mažai žinoma ir apie jas plačiau tikriausiai galėtų papasakoti tik žvejai. Jos visiškai mažos, ne daugiau nei sprindžio dydžio. Manoma, kad į Baltijos jūrą šios žuvelės atkeliavo per laivų balastinius vandenis iš Juodosios ar Azovo jūrų, mat ten pagrindinė jų gyvenvietė. Ir pasklido jos pas mus. Rusai jas vadina "byčiokais". Gal šis pavadinimas kam nors bus daugiau girdėtas. Dar esu girdėjusi iš žvejų, kad grundalų žuvienė būna nepaprastai gardi, o ir su morkomis užkeptos jos labai skanios.
Šios žuvies privalumas, kad ji lengvai paruošiama, o ir valyti beveik nėra ką. Ji turi mažai ašakų, o daug baltos ir sultingos mėsos. Būtinai paragaukite, jei proga tokia pasitaikys.