Šį keptos lydekos patiekalą pagaminsite vos per 15 minučių, padažas valgant tiesiog ištirpsta burnoje. Tikrai rekomenduoju pamėginti. Šeima labai išgyrė.
1. Pradžioje lydekos file iš vienos pusės apibarstome su Provanso žolelėmis, druska bei juodaisiais pipirais.
2. Tuomet keptuvėje išlydome 2 arbatinius šaukštelius kokosų aliejaus bei dedame lydekos file prieskoniais apibarstyta puse žemyn. Kepame maždaug 4-5 minutes. Po to apverčiame žuvį, nuimame keptuvę nuo ugnies bei paliekame 3-4 minutes.
3. Tada kitoje keptuvėje išlydome 2 arbatinius šaukštelius kokosų aliejaus bei sudedame nedideliais kubeliais supjaustytus pomidorus. Kepame keletą minučių, kol pomidorai pradės leistis.
4. Po to supilame citrinos sultis, vandenį, sudedame griežinėliais supjaustytas alyvuoges, pagardiname sudruska, juodaisiais pipirais bei troškiname, kol padažas sutirštės. Pabaigoje užberiame šviežių petražolių.
5. Į lėkštę pilame padažo, uždedame žuvies file bei apšlakstome alyvuogių aliejumi. Skanaujame!
6. Patarimas: Vietoje citrinos sulčių bei vandens galima panaudoti ir baltąjį sausą vyną.
7. Rekomendacija: Daugiau lydekos receptų rasite: Lydekos receptai.