Buvau labai pasiilgusi vakarienės tarsi prabangiame restorane! Tad šiandien siūlau susikurti romantišką vakarienę savo namų restorane. O tam labiausiai tinka neįprasti ir nekasdieniški patiekalai, bet lengvas ir kartu ypatingas jų paruošimo būdas. Tokiam vakarui užsisakėme sibirinio erškėto filė, kurios, turiu pripažinti, dar niekada nebuvau gaminusi ir vien tik šios žuvies pavadinimas mane nuteikė labai šventiškai.
Sibiriniai eršketai yra auginami Lietuvoje. Eršketo mėsa yra balta, bet ganėtinai riebi, o vietoje ašakų ji turi kremzles. Ilgai ieškojau receptų, kaip šią prabangią žuvį paruošti ir "užsikabinau" ant vieno ypatingo recepto, kuriame rekomenduojama eršketą troškinti užpylus putojančiu vynu, o patiekti su putojančio vyno padažu ir prie putojančio vyno taurės. Tik nepamirštame, mažos, bet restoraną primenančios detalės - daigų žalumos. Aš savo erštetą šį kartą papuošiau porų daigais. Savo nuostabai šį patiekalą lengvai ir itin paprastai paruošiau vos per 30 minučių, o rezultatas buvo netgi labai nepaprastas ir vertas pačios romantiškiausios vakarienės. Tad mėginkite ir Jūs. Labai rekomenduoju! ;)