Kepta žuvis su avokadais, krevetėmis, grietinėle ir sūriu

2020-05-30 Autorius San-Zar virtuviniai eksperimentai

Kepta žuvis su avokadais, krevetėmis, grietinėle ir sūriu
Labai skanu ir lengva pagaminti. Aš naudojau menkę, bet tinka ir kita žuvis.

Ingredientai

    • alyvuogių aliejus
    • druska
    • pipirai
    • baltos žuvies file (menkė): 2 po 225 gramus
    • šviežiai suplėšyti bazilikai: 1 saujelės
    • avokadai: 1 (nulupto, be kauliuko, perpjauto per pusę ir griežinėliais pjaustyto) 
    • virtos arba žalios krevetės: 150 gramų
    • grietinėlė: 140 mililitrų
    • čederio sūris: 150 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Į kepimo skardą įpilame šlakelį alyvuogių aliejaus, žuvį iš abiejų pusių įtrinanme prieskoniais ir įdedame į skardą.
  3. Reklama
  4. 3. File apibarstome bazilikais, avokado gabalėliais ir krevetėmis.
  5. 4. Ant viršaus pašlakstome grietinėlės ir užtarkuojame sūrio.
  6. 5. Kepame įkaitintos orkaitės viršuje maždaug 15-20 minučių, kol gražiai parus ir iškils burbuliukų. Skanaus!
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau žuvies patiekalų receptų rasite: Žuvies patiekalai.
Menkė kepta folijoje su morkomis
(1)
Svogūnų sultinys su žuvies kukuliais
(1)