Greitai paruošiama kepta tilapijų filė keptuvėje

2019-07-28 Autorius Lithuanian in the USA

Greitai paruošiama kepta tilapijų filė keptuvėje
Kai pietums ar vakarienei norisi kažko čia ir dabar - ideali išeitis - greitai paruošiama tilapija. Pagaminimas užtruks vos apie 10-15 minučių ir jau turėsite patiekalą ant stalo! Vietoje tilapijos galima kepti bet kokią kitą baltą žuvies file, vistiek bus labai skanu. Jeigu naudojate plonas žuvies file, jos iškeps itin greitai, jeigu storesnes – reikia pakepti šiek tiek ilgiau. 

Ingredientai

    • tilapijos file: 600 gramų
    • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
    • raudonosios paprikos milteliai: 2 valgomųjų šaukštų
    • svogūnų milteliai: 1 valgomojo šaukšto
    • džiovintas raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio
    • džiovintas čiobrelis: 1 arbatinio šaukštelio
    • česnako milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: dviejų trečdalių arbatinio šaukštelio
    • juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • sviestas: 5 valgomųjų šaukštų (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pastebėjimas: Jei naudosite šaldytą tilapiją, tada ją atitirpinkite ir nusausinkite.
  2. 2. Iš pradžių miltus su visais prieskoniais sumaišykite viename indelyje.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet keptuvėje ištirpinkite 3 valgomuosius šaukštus sviesto ant vidutinio kaitrumo ugnies.
  5. 4. Tada tilapijos file gabaliukus apvoliokite prieskonių mišinyje, dėkite į keptuvę ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Kai bekepant pritrūksta sviesto, jo vis įdėkite papildomai.
  6. 5. Galiausiai iškepusias tilapijos file iškart patiekite su mėgiamu garnyru ir skanaukite!
Greitai paruošiama kepta tilapijų filė keptuvėje