Žuvies ir jūros gėrybių troškinys

2020-09-15 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Žuvies ir jūros gėrybių troškinys
Visa mano šeimyna mėgsta žuvį ir tikrai pakankamai dažnai ją valgome. Tik žuvies receptais dalinuosi kiek rečiau. Bet jei išbandau, ką nors naujo ir skanaus visuomet pasidalinu su jumis.

Kai už lango saulė šviečia ir  dar lepina savo spinduliais, mano lėkštėje taip pat šiluma ir geltona spalva. Rekomenduoju išbandyti ir jums - žuvies ir jūros gėrybių troškinys kokosų piene.

Ingredientai

    • baltos žuvies filė: 300 gramų
    • jūros gėrybių mišinys: 300 gramų
    • kokosų pienas: 200 mililitrų
    • čili: 1
    • čili drožlės: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: pagal skonį
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • česnakas: 1 skiltelės
    • svogūnai: 1
    • morkos: 1
    • žaliosios citrinos sultys: 0,5 vieneto
    • karis: 1 arbatinio šaukštelio
    • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių daržoves nulupkite.
  2. 2. Svogūną, česnaką ir čili pasmulkinkite, morką supjaustykite griežinėliais.
  3. Reklama
  4. 3. Troškintuve įkaitinkite aliejų.
  5. 4. Pakepinkite svogūną ir morkas, kai jie suminkštės suberkite česnaką ir čili.
  6. 5. Kai pasklis aromatas sudėkite nedideliais gabaliukais pjaustytą žuvį.
  7. 6. Dosniai pabarstykite druska, pipirais bei kariu.
  8. 7. Kepkite maždaug 5 minutes.
  9. 8. Sudėkite jūros gėrybes.
  10. 9. Užpilkite kokosų pienu ir patroškinkite maždaug 5 – 7 minutes.
  11. 10. Įspauskite žaliosios citrinos sulčių.
  12. 11. Pilstykite į dubenėlius, pabarstykite čili drožlėmis. Skanaus.
  13. 12. Rekomendacija: Daugiau žuvies troškinių receptų rasite: Žuvies troškiniai.
Temaki suši (sushi) su surimi krevetėmis
(1)
Beatos tailandietiška sriuba su kokosų pienu
(1)
Krevetės medaus ir česnakų padaže
(1)
Kokosu ir cinamonu orkaitėje užkeptos krevetės
(1)
Keptos česnakinės krevetės svieste
(35)
Pasta su krevetėmis ir nduja
(1)
Aštuonkojis su bulvėmis ir paprikomis
(4)
Krevetės ant laužo (žarijų) ir 2 padažai prie jų
(4)