Temaki suši (sushi) su surimi krevetėmis

2021-11-01 Autorius WorldRecipes.lt

Temaki suši (sushi) su surimi krevetėmis
Prieš keletą buvau itin "užsikabinusi" ant suši (sushi) gamybos savo virtuvėje. Tikrai nepameluosiu pasakiusi, kad buvo laikas, kai juos gamindavau bene kiekvieną savaitgalį. Bet kaip dažnai būna, ilgainiui tai nusibodo, nes pastaruoju laikotarpiu visai jų nebegaminau. Visai neseniai, kelios draugės išreiškė didžiulį norą įvertinti mano sušius iš naujo, bet, aš šiek tiek aptingau ir nusprendžiau, kad užsukę svečiai suši pasigamins patys, o jeigu tiksliau, gaminsis temaki sushi.

Įdomu tai, kad temaki suši - bene dažniausiai sutinkamas suši japonų namuose, nes jų paruošimui nereikia jokių specialių įgūdžių. Įprastai ant stalo yra sudedami visi reikalingi ingredientai ir kiekvienas norintis tiesiog susisuka savąjį kūgį pagal savo skonį. Įprastai gamindama suši aš rinkdavausi krabų lazdeles, bet šįkart pabandžiau naudoti surimi krevetes (taip, tai nėra visiškai tikros krevetės), bet jos priminė ir krabų lazdeles, ir pačias krevetes, o ir kaina nebuvo pati didžiausia, todėl tai tikrai geras pasirinkimas. Temaki suši pasigaminau ir paragavau pirmą kartą ir, galiu patikinti, kad gavosi tikrai super skaniai, o užsukę sveičiai visi iki vieno liko patenkinti. Garantuoju, kad ateityje tikrai kartosiu.

Ingredientai

    • "Nori" jūržolių lapai: 6
    • trumpagrūdžiai suši ryžiai: 250 gramų
    • vanduo: 300 mililitrų
    • ryžių actas: 30 mililitrų
    • cukrus: 13 gramų
    • druska: 3 gramų
    • prinokę avokadai: 0,5
    • ilgavaisiai agurkai: 0,5
    • surimi krevetės: 320 gramų
    • kreminis sūris: 100 gramų
    • laiškiniai česnakai: kelių
    • skrudintos sezamo sėklos: 3 šaukštų
    • japoniški wasabi krienai: šiek tiek
    • marinuotas imbieras: šiek tiek (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Labai skanių suši paslaptis - tinkamai paruošti ryžiai. Todėl nieko nelaukdama, pasidalinsiu savo patarimais kaip tai padaryti.
  2. 2. Iš pradžių ryžius praskalaukite po tekančiu vandeniu. Skalauti reiktų bent 5-6 kartus, arba kol nuo ryžių bėgantis vanduo taps skaidrus. Šis žingsnis yra itin svarbus, nes to nepadarius aplink ryžius esantis krakmolas juos sulipins ir jie primins tarsi košę.
  3. 3. Nuplautus ryžius suberkite į puodą ir užpilkite 300 mililitrų vandens.
  4. 4. Uždengtą puodą kaitinkite ant vidutinės ugnies lygiai 9 minutes.
  5. 5. Paskui nustatykite pačią didžiausią kaitrą ir virkite dar 4 minutes (jau galite puodą atidengti). Visa virimo trukmė bus lygiai 13 minučių, o paskui puodą uždenkite ir palikite pastovėti ant kaitlentės dar 15 minučių.
  6. 6. Paskui ryžius suberkite į indą ir leskite pravėsti.
  7. 7. Atskirame inde sumaišykit ryžių actą, druską ir cukrų. Gautą mišinį supilkite į išvirusius ryžius ir gerai išmaišykite.
  8. 8. Tada indą su ryžiais uždenkite drėgnu rankšluosčiu, kad neišsausėtų.
  9. 9. Pasiruoškite visus likusius ingredientus: avokadą nulupkite ir supjaustykite griežinėliais, iš agurko išpjaukite sėklas ir supjaustykite plonomis juostelėmis, o surimi krevetes nusausinkite. Taip pat perlenkite jūržolių lapus ir atsargiai peiliu padalinkite į 2 dalis.
  10. 10. Po to pradėkite vynioti sušius. Imkite vieną jūržolių lapą, blizgia puse guldykite ant stalo, ant grublėtos pusės dėkite šiek tiek ryžių. Itin svarbu nepridėti jų daug. Orientuokitės, kad ryžiai turėtų uždengti vieną trečdalį arba pusę lapo. Kad ryžiai neliptų prie jūsų rankų - rankas pašlapinkite.
  11. 11. Ant išdėliotų ryžių užtepkite šiek tiek japoniškų wasabi krienų, pabarstykite skrudintomis sezamo sėklomis.
  12. 12. Tada įstrižai, ant ryžių, dėkite kelias agurko ir juosteles, tepkite šiek tiek kreminio sūrio, dėkite kelis laiškinius česnakus ir paskui užklokite surimi krevete.
  13. 13. Tuomet imkite už apatinio jūržolių lapo kampo (jeigu ryžiai sudėti kairėje lapo pusėje, tai už kairiojo apatinio kampo) ir pradėkite vynioti suši į kūgį, kuris itin primins ledų porciją. Kai jau susuksite, paimkite kelis virtų ryžių grūdelius ir panaudokite juos priklijuoti "laisvėje likusį" jūržolių lapo galiuką.
  14. 14. Skanaujame nieko nelaukdami, kol jūržolių lapas vis dar yra traškus. Pasilepinam!
Midijos alaus padaže
(2)
Arborio ryžiai su krevetėmis ir špinatais
(1)