Keptos dorados - žuvys ant žarijų arba grilyje

2021-03-24 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Keptos dorados - žuvys ant žarijų arba grilyje
Dorada - tai fantastiško skonio žuvis, iškepta gaunasi itin sultinga ir kas svarbiausia - mažai kaulų. Man ją skaniausia kepti ant žarijų arba grilyje. Šį kartą variantas kaip kepėme ant žarijų, bet puikiai pavyksta ir grilyje esu bandžiusi. Vietoje šašlykų pabandykite išsikepti šių skanių, pažadu nepasigailėsite.

Ingredientai

    • dorados: 3 (išdarinėtos)
    • citrina: 6 riekelių
    • česnakas: 3 skiltelių
    • aliejus: 6 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiekvieną doradą įtriname išspaustu česnaku, apibarstome druska, maltais juodaisiais pipirais, apšlakstome aliejumi ir į vidų įdedame po dvi riekeles citrinos.
  2. 2. Paliekame pasimarinuoti maždaug 20-30 minučių.
  3. Reklama
  4. 3. Per tą laiką įkaitiname žarijas arba grilį.
  5. 4. Pasimarinavusias doradas sudedame tarp grotelių ir kepame maždaug 15-20 minučių, per tą laiką kelis kartus apversdami.
  6. 5. Garnyrui labiausiai tinka mėgstamos daržovės. Skanaus!
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau žuvies patiekalų receptų rasite: Žuvies patiekalai.
Traški žuvies filė, kepta orkaitėje
(6)
Tuno sevičė (ceviche)
(3)
Oto kepsnys su daržovėmis
(1)