Mamos kepta jūros lydeka (hekas) keptuvėje su svogūnais ir morkomis

2024-02-17 Autorius WorldRecipes.lt

Mamos kepta jūros lydeka (hekas) keptuvėje su svogūnais ir morkomis
Tikriausiai pasigaminę šį patiekalą, daug kas pritars mano pasakymui, kad mano mamos keptuvėje iškepta jūros lydeka su svogūnais ir morkomis (taip vadinamasis hekas) yra skaniausia pasaulyje. Mano mama ją įprastai kepa šventėms, o aš šiomis dienomis kepu kasdieniams šeimos pietums. 

Beje, lygiai taip pat galite kepti ir menkę, tikrai gaunasi taip pat labai skaniai.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • išdorotos jūros lydekos: 2
    • kiaušiniai: 2
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • džiovintas raudonėlis: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • miltai: 1 stiklinės
    • aliejus
    • svogūnai: 2
    • morkos: 1 didesnės
    • druska
    • pipirai
    • pomidorų padažas: 4 valgomųjų šaukštų (arba pomidorų pasta)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia šakute "prieš plauką" nuskuskite žvynus, nupjaukite pelekus ir supjaustykite žuvis stambiais gabalais.
  2. 2. Viename dubenėlyje išplakite kiaušinius su druska ir džiovintu raudonėliu.
  3. Reklama
  4. 3. Tada į kitą dubenėlį suberkite miltus.
  5. 4. Kiekvieną žuvies gabalą pamirkykite miltuose, kiaušinių plakinyje ir dar kartą miltuose ir dėkite į ant didžiausios ugnies įkaitintą keptuvę su nemažai aliejaus. Aliejus turi būti smarkiai karštas. Kepkite nemažindami kaitros, vis apverčiant gabalus maždaug 15 minučių.
  6. 5. Išjunkite kaitrą, denkite dangtį ir palikite atvėsti.
  7. 6. Tada gaminkite garnyrą, į kitą keptuvę su šlakeliu pašildyto aliejaus berkite svogūnus supjaustytus žiedais ir stambiai sutarkuotas morkas. Troškinkite maždaug 10 minučių, vis pamaišydami, tada berkite po žiupsnį druskos ir pipirų.
  8. 7. Pagardinkite 4 šaukštais pomidorų padažo (arba pomidorų pastos). Aš naudoju kuo paprastesnį padažą, be jokių priedų. Patroškinę dar maždaug 5 minutes, žuvį sudėkite į lėkštę, viršų užklokite daržovėmis.
  9. 8. Galite patiekti kaip šaltą užkandį/patiekalą, su juoda duona ar be jos, pas mamą valgydavome su balta mišraine, žinoma. Skanaus!

regina pavlovičienė

Čia senas receptas. Žuvus būna labai skani ir sultinga.
Atsakyti

Janina

Receptas su manim vienų metų
Atsakyti
Paelja su žuvimi, jūros gėrybėmis ir daržovėmis
(1)
Menkė kepta folijoje su morkomis
(1)
Lazanija su žuvimi ir sūriu
(1)