Lašišų kotletai su špinatų ir grietinėlės padažu

2024-03-06 Autorius WorldRecipes.lt

Lašišų kotletai su špinatų ir grietinėlės padažu
Be galo gardu, paprasta ir nesudėtingai pagaminama. Tikrai fantastiški lašišos kotletai su nuostabiu grietinėlės ir špinatų padažu. Labai rekomenduoju išmėginti, nes tikrai norėsis gaminti ne vieną kartą.

Aš gamindama kartais perku šaldytą Totorišką lašišų mėsą, pakuotėse būna 500 gramų, bet puikiai tinka ir kiaulienos faršas - tada sunaudoju maždaug 600 gramų. Kai jau dėsite džiūvėsėlių - nepadauginame, geriau atšildžius lašišą, stipriau nuspaudžiame atsiradusį skystį. Tokiu atveju užtenka trijų šaukštų džiūvėsėlių (kartais pavyksta išsukti ir su dviem). Bet, jei įdėsite kiek ir priklauso, tikrai nesugadinsite patiekalo. Jei pirksite Totorišką lašišų mėsą, teks prieš gaminant ją šiek tiek pasmulkinti peiliu.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • lašišos faršo: 600 gramų
    • linų sėmenų: 3 valgomųjų šaukštų
    • kiaušinių: 1
    • džiūvėsių: 3 valgomųjų šaukštų
    • žuvies prieskonių: pagal skonį
    • pipirų: žiupsnelio
    • druskos: 2 žiupsnelių
    • citrinos: 1
    • aliejaus: 3 valgomųjų šaukštų
    • riebios grietinėlės: 200 mililitrų
    • špinatų: 400 gramų
    • svogūnų: 1
    • sviesto: 2 valgomųjų šaukštų
    • česnako: 1 skiltelės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia lašišos faršą sumaišome su kiaušiniu, džiūvėsėliais, linų sėlenomis, žuvų prieskoniais, pipirais bei druska.
  2. 2. Įlašiname citrinų sulčių, labai gerai išmaišome bei leidžiame maždaug 20-30 minučių pastovėti, kad sėlenos bei džiūvėsėliai išbrinktų.
  3. Reklama
  4. 3. Iš paruošto faršo formuojame didesnius kotletus bei iš abiejų pusių apkepame keptuvėje, kol gražiai parus.
  5. 4. Sudedame kotletus į aliejumi pašlakstytą skardą bei kepame orkaitėje dar apie 15 minučių.
  6. 5. Tuomet špinatus nuplauname, gerai nuvarviname bei susmulkiname.
  7. 6. Svogūną bei česnako skilteles susmulkiname bei apkepame su sviestu, sudedame špinatus bei maišydami kepame kelias minutes, supilame grietinėlę, suberiame pipirus, druską, žiupsnelį citrinų žievelių bei maišydami troškiname, kol padažas pradės tirštėti.
  8. 7. Tiekdami ant kotletų užpilame padažo. Skanaus!
Salmon gravlax receptas - skandinaviškai marinuota-sūdyta lašiša
(2)
Bambukų lapuose grilinta lašiša
(1)
Lašiša įdarytas prancūziškas batonas
(19)