Lazanija su žuvimi ir sūriu

2023-11-07 Autorius WorldRecipes.lt

Lazanija su žuvimi ir sūriu
Aš šią lazaniją gaminau su lydekos filė, bet drąsiai galite naudoti bet kokių žuvų filė, idealiai tiktų ir lašiša. Ar skanu? Galiu patikinti, kad tai viena skanesnių lazanijų, kurią esu gaminusi. Mano vaikai nėra didžiuliai žuvies gerbėjai, bet štai lazanijoje ją puikiai suvalgė. Žinoma, tai nėra pats sveikiausias patiekalas, bet kai norisi palepinti šeimą, padariau tai dar įdėdama kažką sveiko, ko šiaip įsiūlyti nepavyksta. Tad labai rekomenduoju išmėginti ir Jums. ;)

Ingredientai

    • lydekos filė: 250 gramų
    • pomidorų: 3
    • svogūnų: 2
    • salierų stiebų: 1
    • česnako: 2 skiltelių
    • grietinėlės: 2-3 valgomųjų šaukštų
    • pomidorų pastos: 2 valgomųjų šaukštų
    • lazanijos lakštų
    • mocarelos: 1 rutuliuko
    • fermentinio sūrio: 125 gramų
    • krapų, petražolių
    • baziliko
    • žuvies prieskonių
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • alyvuogių aliejaus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių nedideliame puodelyje pasiruoškite naminį pomidorų padažą. Ant šlakelio aliejaus pakepinkite susmulkintą svogūną ir salierą.
  2. 2. Tada nuplikytus ir nuluptus pomidorus supjaustykite kubeliais, sudėkite prie svogūnų. Pagardinkite druska, pipirais, pomidorų pasta ir troškinkite ant nedidelės kaitros 15 minučių.
  3. Reklama
  4. 3. Jei pritrūksta drėgmės, įpilkite porą šaukštų žuvies sultinio. Po to įmaišykite susmulkintų šviežių bazilikų.
  5. 4. Žuvies filė supjaustykite gabaliukais ir dėkite į puodą su trupučiu vandens. Pasūdykite, berkite žuvies prieskonių ir apvirkite žuvį.
  6. 5. Po to nukoškite, o sultinį pasilikite.
  7. 6. Keptuvėje apkepinkite likusį svogūną ir česnako skilteles. Sudėkite žuvį, pilkite keletą šaukštų žuvies sultinio ir grietinėlės. Pabaigoje įmaišykite kapotas žoleles.
  8. 7. Į kepimo formą pilkite porą šaukštų sultinio ir pomidorų padažo.
  9. 8. Dėkite lazanijos lakštus, ant jų - pašlakstykite žuvies sultinio, dėkite troškintos žuvies, pomidorų padažo ir truputį tarkuoto sūrio bei mocarelos kubelių. Sudėkite 3 tokius sluoksnius.
  10. 9. Viršų gausiai apibarstykite tarkuotu sūriu ir likusia mocarela.
  11. 10. Kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių.
  12. 11. Patiekite ir skanaukite!
Žuvies ir jūros gėrybių troškinys
(5)
Žuvies sumuštiniai "Fish Mac'ai"
(2)
Oto kepsnys su daržovėmis
(1)
Paprastai kepta žuvis orkaitėje
(1)
Keptos vėjažuvės su kaparėlių sviestu
(1)