Žuvies troškinys su patisonais, morkomis ir bulvėmis, troškintas keptuvėje

2023-09-07 Autorius WorldRecipes.lt

Žuvies troškinys su patisonais, morkomis ir bulvėmis, troškintas keptuvėje
Nuo pačiai neatmenamų laikų turiu savo "firminį" žuvies troškinį, kuriame nieko nekeisdavau. Bet šiandien sugalvojau paimprovizuoti ir į jį įtraukti patisoną - mat šiuo jų nesunku rasti tiek turguose, tiek prekybos centruose, o aš niekada negaliu praeiti pro kokias retesnes daržoves, nes vis stengiuosi išnaudoti progą, kol dar jų yra... 

Trumpai tariant, skanusis mano žuvies troškinys, kuris pagal seną receptą gamindavau su porais, bet šiandien ne mažiau skaniai gavosi su patisonais. Pamėginkite ir Jūs! :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • lydekos filė: 1 kilogramo
    • patisonų: 1
    • svogūnų: 2
    • morkų: 2
    • bulvių: 4
    • šviežių petražolių: kuokštelio
    • grietinės: 200 gramų
    • pomidorų padažo: 2 valgomųjų šaukštų
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • citrininių žuvies prieskonių
    • grybų sultinio: 1 kubelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia žuvies filė pabarstykite druska, juodaisiais pipirais, žuvies prieskoniais ir atidėkite, kol ruošite daržoves.
  2. 2. Patisoną nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite stambiais kubeliais.
  3. Reklama
  4. 3. Morkas supjaustykite juostelėmis, o svogūnus pasmulkinkite.
  5. 4. Dideliame troškintuve įkaitinkite puodelį vandens ir į jį suberkite morkas bei svogūnus. Galite juos apkepti ir ant alyvuogių aliejaus, bet kadangi vėliau dar dėsime grietinės, man jis atrodo nebūtinas.
  6. 5. Patroškinkite maždaug 5 minutes ir suberkite patisonus. Pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir sutrupintu grybų sultinio kubeliu.
  7. 6. Po 5 minučių suberkite kubeliais pjaustytas bulves, grietinę, pomidorų padažą ir viską gerai išmaišykite.
  8. 7. Tuomet ant viršaus išdėliokite juostelėmis supjaustytą žuvį ir troškiname ant mažos kaitros dar maždaug 15 minučių.
  9. 8. Pabaigoje įmaišykite saujelę kapotų petražolių.
  10. 9. Labai skanu patiekti su virtais ryžiais, bet galima ir be jų. Skanaus!
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau žuvies troškinių receptų rasite: Žuvies troškiniai.
Farširuota lydeka
(3)