Rūkytos jūros lydekos užtepėlė su žirneliais ir majonezu

2024-05-19 Autorius WorldRecipes.lt

Rūkytos jūros lydekos užtepėlė su žirneliais ir majonezu
Gal kitiems tai bus jau ir žinomas receptas, o gal kitiems bus naujovė. O gal ir tiesiog priminimas apie paprastą, bet nuostabią užtepėlę, pagamintą iš rūkytos jūrinės lydekos ir konservuotų žirnelių. Aš paprastam pasimėgavimui užsidedu ant supjaustyto prancūziško batono. O jeigu gaminate vakarėliui galite iš sumuštinių duonos išspausti formelėmis skritulėlius bei paskrudinti juos orkaitėje, tuomet ant atvėsusių uždedame užtepėlės ir papuošiame. Galite užtepėlę dėti ir ant agurko griežinėlių, šitaip bus lengvesnis užkandis.

Ingredientai

    • jūros lydekos: 1 (karštai rūkyta)
    • poras: gabaliuko
    • konservuoti žirneliai: 1 nedidelio indelio (tinka ir kukurūzai)
    • mėgstamas majonezas
    • pipirai
    • krapai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių jūros lydeką nulupkite, iškaulinkite ir pasmulkinkite.
  2. 2. Porą smulkiai supjaustykite, žirnelius nuvarvinkite.
  3. Reklama
  4. 3. Tada į dubenėlį dėkite žuvį, porą, žirnelius ir mėgstamą majonezą (maždaug porą šaukštų), berkite pipirų, krapų bei išmaišykite.
  5. 4. Patiekite ir skanaukite!
Skaniausi menkės kepsneliai
(5)
Nicos salotos su rūkyta skumbre
(2)
Orkaitėje keptas eršketas
(2)