Skaniausi menkės kepsneliai

2019-06-25 Autorius Lithuanian in the USA

Skaniausi menkės kepsneliai
Šie menkės kepsneliai gaunasi nerealiai gardūs, todėl labai rekomenduoju išbandyti bei paįvairinti savo užkandžių ar pietų / vakarienės meniu. Menkės kepsneliai gardūs ne tik kol dar karšti, bet ir atšalę, bei dera su įvairiausiais padažais. 

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 14 kepsnelių.

Ingredientai

    • atšildyta arba šviežia menkės filė: 400 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • saliero stiebai: 1 nedidelio
    • raudonosios paprikos: trečdalio
    • svogūnai: 1 (nedidelio)
    • kukurūzų krakmolas: 4 valgomųjų šaukštų
    • pienas: 3 valgomųjų šaukštų
    • džiovintos petražolės: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • juodieji pipirai: trečdalio arbatinio šaukštelio
    • čili pipirai: trečdalio arbatinio šaukštelio (arba kiti aštrieji pipirai)
    • saulėgrąžų aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių žuvį sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu bei užvirkite. Virkite maždaug 15 minučių, kol žuvis pradeda trupėti. Po to išvirtą žuvį išimkite iš vandens (jeigu kiek sutrupėjo, galima vandenį nukošti per sietelį). Žuvį sudėkite į dubenį, sutrinkite rankomis ar šakute.
  2. 2. Tuomet salierą, papriką bei svogūną supjaustykite labai smulkiais gabaliukais, sudėkite į indą su žuvimi.
  3. 3. Tada į žuvies masę sudėkite likusius ingredientus, gerai išmaišykite.
  4. 4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinio kaitrumo ugnies. Į keptuvę dėkite po 1 kupiną valgomąjį šaukštą žuvies masės, suformuokite apvalų kotletą bei kepkite iš abiejų pusių. Šitaip iškepkite visus kotletus. Iškeptus kotletus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Patiekite su mėgiamu padažu ir skanaukite!
Sūdytos skumbrės tartar’as
(1)
Tuno sevičė (ceviche)
(3)