Kepta skumbrė escabeche Kūčioms pagal Beatą

2020-12-23 Autorius WorldRecipes.lt

Kepta skumbrė escabeche Kūčioms pagal Beatą
Šitaip yra ruošiama žuvis tiek Lotynų Amerikoje, tiek Ispanijoje, tiek Lietuvoje, net neabejoju, apie tokį paruošimą esate girdėję. Dauguma močiučių šitaip žuvį iškeptą dar laikydavo marinate...

Žuvies apkepimas ir po to marinavimas tirpale tikrai nėra tikrai naujas dalykas ir, aš taip galvoju, kad šis receptas idealiai tiktų ir karpiui, nes karpis - riebi žuvis, kuriai papildoma rūgštelė bei prieskoniai tikrai nepakenkia. Bet aš pati įprastai šitaip ruošiu skumbrę… Žuvies filė yra apkepama lengvai ant keptuvės ir po to dedama į iš anksto pasiruoštą marinatą. Ir ji valgoma kambario temperatūros… Man asmeniškai skaniausia tiesiog užsidėti ant juodos duonos. Kai aš pagalvoju apie šią žuvį tokią minkštą bei traškias morkas su malonia rūgštele, ir kvapniais prieskoniais, man iškart pradeda varvėti seilė nevalingai. 

Dar keletas žodžių dėl prieskonių: aišku, Kūčių vakarą labiausiai norisi visko tradiciško, tai galite ir prieskonių atsisakyti, ir palikti tik daržoves bei elementariąją druską su pipirais, bet aš galvoju, kad čia kuminas ir kalendra nuostabiai paryškina, paskanina, nuspalvina bei pradžiugina skonio receptorius.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Marinatui:
    • raudonieji svogūnai: 1
    • raudonojo vyno actas: 150 mililitrų
    • vanduo: 150 mililitrų
    • morkos: 2
    • kuminas: 1 šaukšto
    • kalendra: 1 šaukšto
    • aliejus: šiek tiek
    • cukrus: nekupinų šaukštų
    Skumbrei:
    • žalios skumbrės: 2
    • maltas kuminas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • malta kalendra: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • aliejus (kepimui)
    • juodieji pipirai
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pasiruoškite marinatą.
  2. 2. Keptuvėje su šlakeliu aliejaus paskrudinkite prieskonius, kol pradės sklisti aromatas.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet pilkite šlakelį aliejaus ir dėkite pjaustytą svogūną, leiskite jam šiek tiek suminkštėti.
  5. 4. Dėkite pjaustytas morkas, leiskite joms truputėlį suminkštėti. Ir pilkite actą, cukrų, vandenį, leiskite viskam pavirti kelias minutes.
  6. 5. Tuomet pilkite į platų indą, kuriame po to tilptų žuvis. Marinato paragaujame, jis turi būti ganėtinai ryškaus skonio, pasireguliuojame skonį pagal save.
  7. 6. Žuvies filė pabarstykite druska, pipirais, malta kalendra ir kuminu.
  8. 7. Apkepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus, bet vos po kelias minutes iš vienos ir kitos pusės, neperkepkite.
  9. 8. Tuomet iškeptą žuvį dėkite į marinatą ir leiskite jame pabūti keletą valandų.
  10. 9. Skanaukite kambario temperatūros. Kaip minėjau man skaniausia valgyti užsidėjus, tiesiog ant juodos duonos. :)
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau skumbrės receptų rasite: Skumbrės receptai.
Tuno pyragas su obuoliais
(1)