Grybų salotos su silke, marinuotais agurkais ir svogūnais

2023-12-22 Autorius WorldRecipes.lt

Grybų salotos su silke, marinuotais agurkais ir svogūnais
Ar galima nemėgti silkės ir grybų derinio? Tikriausiai tai yra neįmanoma, o per Kūčias tiesiog privaloma. Tad šiandien parodysiu savąjį labai pamėgtą variantą su marinuotais agurkais ir svogūnais, kokį aš ruošiu didžiausiai metų šventei. Beje recepte papasakosiu ir kaip galima šį receptą dar patobulinti, jei gaminsite ne Kūčioms, o kokiai kitai šventei ar tiesiog skaniai vakarienei. Nieko daugiau nelaukiam ir einam prie recepto. :)

Ingredientai

    • grybai: 500 gramų
    • silkės: 1
    • marinuoti agurkai: 1
    • svogūnai: 1
    • aliejus: 2-3 šaukštų
    • actas
    • lauro lapeliai
    • pipirai
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia grybus apie 15-20 minučių verdame actu parūgštintame bei pasūdytame vandenyje su prieskoniais.
  2. 2. Išvirusius nuvarviname bei atvėsusius supjaustome.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet išmirkytą silkę nulupame, atskiriame nuo kaulų bei smulkiai supjaustome.
  5. 4. Tada grybus sumaišome su silke, susmulkintu svogūnu bei nuluptu agurku.
  6. 5. Po to salotas dedame į salotinę, užpilame aliejumi (arba galima grietine), puošiame grybų kepurėlėmis, kietai virtais kiaušiniais (jie nėra privalomi, bet tinka) ir žalumynais. Skanaujame!
Gurmaniškos steiko salotos su mėlynojo sūrio padažu
(1)
"Suši" salotos su raudona žuvimi
(3)
Žiedinių kopūstų, pomidorų ir tuno salotos
(1)