Salotos su keptu baklažanu, mocarella ir pomidorais

2023-08-08 Autorius WorldRecipes.lt

Salotos su keptu baklažanu, mocarella ir pomidorais
Turiu prisipažinti, kad nesu tas žmogus, kuris valgytų baklažanus labai dažnai. Bet kai atradau šių salotų receptą su keptais baklažanais, mocarela ir pomidorais, savo nuomonę pakeičiau. Pradėjau juos mėgti ir skanauti daug dažniau. Dabar dažnai juos perkame ir gaminame tik šį patiekalą. Pamėginkite ir Jūs, esu tikra, kad patiks. Paprasta, bet itin skanu! 

Ingredientai

    • baklažanai: 1 mažo
    • pomidorai: 1-2
    • mocarela: pagal skonį
    • česnakas: 2-3 skiltelių
    • aliejus (kepimui)
    • šviežios petražolės arba kalendra
    Padažui:
    • pesto padažas: 2 arbatinių šaukštelių
    • tyras alyvuogių aliejus: 1 arbatinio šaukštelio
    • balzamiko actas: 2 arbatinių šaukštelių
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia baklažaną supjaustykite riekutėmis, pabarstykite druska ir palikite pastovėti maždaug 15-20 minučių.
  2. 2. Po to nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  3. 3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite česnako skilteles ir pakepinkite.
  4. 4. Išimkite česnaką, dėkite baklažaną ir apkepkite iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.
  5. 5. Dėkite ant popierinių rankšluosčių, gerai nuspauskite aliejaus perteklių.
  6. 6. Tuomet sumaišykite visus nurodytus padažo ingredientus tarpusavyje.
  7. 7. Lėkštėje dėliokite baklažanas-mocarella-pomidoras ir taip toliau. Apšlakstykite pasiruoštu padažu, pabarstome šviežiomis smulkintomis petražolėmis arba kalendra.
  8. 8. Patiekite ir skanaukite!
Salotos su keptu baklažanu, mocarella ir pomidorais
Keptų krevečių salotos Kūčioms su apelsinais
(1)
Špinatų salotos su nektarinais
(1)