Gurmaniškos steiko salotos su mėlynojo sūrio padažu

2020-02-24 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Gurmaniškos steiko salotos su mėlynojo sūrio padažu
Gurmaniškos ir labai salotos, kai sausai brandintas iškeptas jautienos kepsnys valgant tiesiog tiesiog tirpsta burnoje, o mėlynojo sūrio padažas salotoms suteikia itin pikantiško skonio. Tai tikrai nekasdieninio skonio salotos, kurias privalote patiekti ant savo pietų stalo arba pavaišinti netikėtai užsukusius svečius.

Ingredientai

    • jautienos brandintas steikas "T-Bone": 1 pakuotės - 400 gramų (naudoju "Kitchen me" produkciją)
    • salotų mišinys: 150 gramų
    • vyšniniai pomidorai: 130 gramų
    • agurkai: 100 gramų
    • ridikėliai: 100 gramų
    • druska (steikui)
    • malti juodieji pipirai (steikui)
    Mėlynojo sūrio padažui:
    • majonezas: 2 valgomųjų šaukštų
    • graikinis jogurtas: 1 valgomojo šaukšto
    • raudonojo vyno actas: 1 arbatinio šaukštelio
    • Vorčesterio padažas: 1 arbatinio šaukštelio
    • smulkintos šviežios petražolės: 0,5 valgomojo šaukšto
    • česnako granulės: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • mėlynasis sūris su pelėsiu: 20 gramų
    • druska
    • malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių jautienos steiką nusausiname popieriniu virtuviniu rankšluoščiu ir paliekame pastovėti kambario temperatūroje maždaug 60 minučių.
  2. 2. Tuomet iš abiejų pusių apibarstome druska bei maltais juodaisiais pipirais.
  3. Reklama
  4. 3. Stipriai įkaitiname šlakelį aliejaus keptuvėje.
  5. įkaitintas aliejus keptuvėje
  6. 4. Dedame steiką ir kepame maždaug 5 minutes iš vienos pusės, apverčiame ir kepame dar 2 minutes.
  7. iškeptas steikas
  8. 5. Tada suvyniojame į foliją, uždengiame rankšluoščiu ir paliekame šiltai pastovėti maždaug 5 minutes.
  9. 6. Didelėje lėkštėje išdėliojame salotas, išilgai perpjautus pomidorus, griežinėliais supjaustytą agurką, ridikėlius bei kiaušinius.
  10. 7. Mėlynojo sūrio padažas: Į indelį sudedame majonezą, jogurtą, supilame raudonojo vyno actą, vorčesterio padažą, suberiame petražoles, česnako granules, sutrupiname mažais gabaliukais mėlynąjį sūrį, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišome (galima įpilti šiek tiek vandens, jeigu norisi skystesnio padažo).
  11. 8. Po to nupjauname jautieną nuo kaulo, supjaustome gabalėliais, patiekiame su salotomis ir pasiruoštu padažu. Lepinamės!
  12. patiektos steiko salotos su padažu
  13. 9. Rekomendacija: Daugiau salotų receptų rasite: Salotos.