Vynuogių, obuolių ir vištienos salotos su užpilu

2020-09-02 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Vynuogių, obuolių ir vištienos salotos su užpilu
Vis galvojau ką čia naujo pagaminus su obuoliais, bet ne įprastus patiekalus - pyragą ar obuolienę, o kažką visai naujo.

Tada prisiminiau, kad buvau užsirašiusi receptą, kurį norėjau išmėginti, tai salotos su vištiena ir obuoliais.  

Tikslios proporcijos šiame recepte tikrai nėra labai svarbu, galite improvizuoti, bet surašiau viską, kaip naudojau aš. :)

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės: 0,5 (virtos arba keptos)
    • obuoliai: 0,5
    • saliero stiebai: 1
    • besėklės vynuogės: 100 gramų
    • raudonieji svogūnai: 0,5
    • graikiniai riešutai: 75 gramų
    Užpilui:
    • obuolių sidro actas: 2 šaukštų
    • baltojo vyno actas: 2 šaukštų
    • medus: 2 šaukštų (naudoju "Brolių medus" produkciją)
    • Dižono garstyčios: 1 šaukšto
    • aliejus: 4 šaukštų
    • pipirai: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia obuolį, svogūną ir vištieną (virtą arba keptą) supjaustykite nedideliais kubeliais.
  2. 2. Tada saliero stiebą supjaustykite griežinėliais, o vynuoges tiesiog perpus.
  3. 3. Tuomet visus salotų ingredientus susluoksniuokite lėkštėje.
  4. 4. Užpilas: Visus ingredientus sumaišykite tarpusavyje iki vientisos masės.
  5. 5. Patiekdami užpilu pašlakstykite salotas ir išmaišykite. Patiekiame iškart, nieko nelaukdami. Skanaukite!
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau vištienos salotų receptų rasite: Vištienos salotos.
Vištienos ir moliūgų troškinys / karis su paprikomis
(3)
Višta raudoname vyne su rūkyta šonine ir grybais
(1)
Vištienos ir cukinijų pyragas
(1)