Orkaitėje keptas upėtakis su žirnelių piurė

2020-12-18 Autorius Kviečiu į virtuvę

Orkaitėje keptas upėtakis su žirnelių piurė
Man labai patinka toks upėtakio kepimo būdas orkaitėje. Šalia patieksime nuostabią žirnių piurė. Tikrai verta pamėginti. 

Ingredientai

    • vaivorykštiniai upėtakiai: 4 pjausnių
    • druska: pagal skonį
    • citrininiai pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
    Žirnelių piurė: 
    • žalieji žirneliai: 300 gramų
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • grietinėlė: 100 mililitrų
    • česnakas: 1 skiltelės
    • druska: žiupsnio
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • sezamo sėklos (pabarstymui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Upėtakis: Pirmiausia upėtakį nuplaukite ir nuvalykite žvynus.
  2. 2. Pabarstykite druska bei pipirais.
  3. 3. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros ir kepkite maždaug 10-15 minučių.
  4. 4. Žirnių piurė: Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą. Pakepinkite susmulkintą česnaką.
  5. 5. Suberkite žirnelius, supilkite grietinėlę, pabarstykite druska bei pipirais. Pakaitinkite, kol žirneliai suminkštėja.
  6. 6. Sutrinkite maisto smulkintuvu. Aš pati dar pertryniau per sietelį, kad masė būtų vientisa, bet tai nėra būtina.
  7. 7. Po to į lėkštes dėkite žirnelių piurė, ant viršaus po žuvies gabaliuką. Pabarstykite sezamo sėklomis, patiekite ir skanaukite! :)
  8. keptas upėtakis su žirnelių piurė
Strimelių file su grietinės padažu
(1)