Šparagai (smidrai) ir lašiša tiesiog fantastiškas, pavasariškas derinys. Juos šį kartą kepiau vienoje keptuvėje. Iškepė tikrai greitai. Tiesa, juos valgiau su saldžiosiomis bulvėmis, kurias įdėjau į orkaitę kiek anksčiau, bet jos čia nėra privalomos.
Nors šparagų įmanoma nusipirkti bene visus metus, bet pagrindinis jų sezonas būna pavasarį ir ankstyvą vasarą. Juos paruošti tikrai nėra labai sudėtinga. Man labiausiai patinka šparagus iškepti keptuvėje arba orkaitėje.
Šparagus geriausia rinktis plonesnius ir, žinoma kaip įmanoma šviežesnius. Kuo turimas šparagas senesnis, tuo jo sumedėjusi dalis bus didesnė. Šparaguose esantis cukrus virsta krakmolu bei šitaip sukuria medingą tekstūrą.
Norint pašalinti blogąją dalį reikia šparagą paimti į rankas, palankstyti ir tuomet pajusite per kurią vietą jis nesunkiai lūžta. Medinga dalis jau nėra valgoma.
Šį kartą mano turimi šparagai buvo tikrai ne pirmo šviežumo (tokius nusipirkau parduotuvėje), todėl medingos dalies buvo tikrai daug. Nuotraukoms teko parinkti gražesnius, nes kai kurie buvo visiškai trumpi.
Nors gamindama šį patiekalą sviesto sunaudojau nemažai, bet riebumo tikrai nesijautė. Smulkintas česnakas pridavė labai gerą subtilų skonį. Viską kepiau ant vidutinės kaitros, nes nenorėjau, kad sviestas ir česnakas sukeptų.