Keptuvėje - svieste kepta lašiša su šparagais (smidrais) ir česnakais

2022-06-29 Autorius Skanauk su Aušra

Keptuvėje - svieste kepta lašiša su šparagais (smidrais) ir česnakais
Šparagai (smidrai) ir lašiša tiesiog fantastiškas, pavasariškas derinys. Juos šį kartą kepiau vienoje keptuvėje. Iškepė tikrai greitai. Tiesa, juos valgiau su saldžiosiomis bulvėmis, kurias įdėjau į orkaitę kiek anksčiau, bet jos čia nėra privalomos.

Nors šparagų įmanoma nusipirkti bene visus metus, bet pagrindinis jų sezonas būna pavasarį ir ankstyvą vasarą. Juos paruošti tikrai nėra labai sudėtinga. Man labiausiai patinka šparagus iškepti keptuvėje arba orkaitėje.

Šparagus geriausia rinktis plonesnius ir, žinoma kaip įmanoma šviežesnius. Kuo turimas šparagas senesnis, tuo jo sumedėjusi dalis bus didesnė. Šparaguose esantis cukrus virsta krakmolu bei šitaip sukuria medingą tekstūrą.

Norint pašalinti blogąją dalį reikia šparagą paimti į rankas, palankstyti ir tuomet pajusite per kurią vietą jis nesunkiai lūžta. Medinga dalis jau nėra valgoma.

Šį kartą mano turimi šparagai buvo tikrai ne pirmo šviežumo (tokius nusipirkau parduotuvėje), todėl medingos dalies buvo tikrai daug. Nuotraukoms teko parinkti gražesnius, nes kai kurie buvo visiškai trumpi.

Nors gamindama šį patiekalą sviesto sunaudojau nemažai, bet riebumo tikrai nesijautė. Smulkintas česnakas pridavė labai gerą subtilų skonį. Viską kepiau ant vidutinės kaitros, nes nenorėjau, kad sviestas ir česnakas sukeptų.

Ingredientai

    • lašišos filė: 450 gramų (supjaustome į kelis gabaliukus)
    • šparagai (smidrai): 250 gramų
    • sviestas: ~4 valgomųjų šaukštų
    • česnakas: 3 skiltelių (susmulkiname)
    • jūros druska: žiupsnelio
    • juodieji pipirai: žiupsnelio
    • tarkuotas parmezanas: 2 valgomųjų šaukštų (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pašaliname sumedėjusią šparago (smidro) dalį, tai yra nulaužiame per jų lūžimo vietą.
  2. 2. Tada keptuvėje ant vidutinės kaitros ištirpiname sviestą. Jis neturi paruduoti.
  3. 3. Suberiame česnaką ir pakepame maždaug 30 sekundžių.
  4. 4. Tuomet suberiame šparagus (smidrus). Uždengiame dangtį ir kartas nuo karto pamaišydami juos kepame maždaug 6-8 minutes (priklausomai nuo jų dydžio).
  5. 5. Lašišą pabarstome druska ir pipirais. Kepame keptuvėje, kartu su šparagais, maždaug po kelias minutes iš abiejų pusių.
  6. 6. Šparagus apibarstome parmezanu (nėra būtina). Patiekiame ir skanaujame!
  7. svieste kepta lašiša su smidrais ir česnakais
  8. 7. Pastebėjimas: Aš šitaip iškeptą lašišą patiekiau su saldžiosiomis bulvėmis. Jas kepiau 200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 25-30 minučių, užpyliau šlakelį aliejaus, apibarsčiau druska ir pipirais.
  9. kepta lašiša su smidrais saldžiosiomis bulvėmis
  10. 8. Rekomendacija: Daugiau lašišos receptų rasite: Lašišos receptai.
Lašiša su traškia plutele, bulvėmis ir salotomis
(1)
Lašiša ryšulėlyje su brokolių kuskusu
(1)