Orkaitėje kepta menkės filė su daržovėmis

2018-01-25 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Orkaitėje kepta menkės filė su daržovėmis
Greitai ir labai skaniai vakarienei pasiruošimo kartais reikia visai nedaug. Iš vakaro išsivirkite bulves ir leiskite natūraliai atitirpti šaldytai menkei. O kitą dieną liks tik viską įdėti į orkaitę ir po maždaug 20 minučių tobula vakarienė iš žuvies jau bus pagaminta. 

Žinoma, vietoje menkės, galite rinktis ir kitos mėgstamos žuvies filė, esu tikra, kad viskas pavyks gerai. O mūsų šeimoje menkė paskutiniu metu yra labai pamilta, nes yra labai skani žuvis, be to jos kaina perkant visiškai nesikandžioja ir piniginė padėkoja.

Ingredientai

    • ledjūrio menkė filė be odos: 500 gramų
    • virtos bulvės su lupenomis: 4
    • pomidorai: 2
    • česnakas: 3 skiltelių
    • marinuoti pievagrybiai: 170 gramų
    • juodosios alyvuogės: 1 saujelės
    • džiovinti bazilikai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • rūkyta paprika: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • pjaustytos šviežios petražolės: žiupsnelio
    • citrinos sultys: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia susiruošiame visus ingredientus, kurių mums prireiks gaminant šį patiekalą.
  2. 2. Tada kepimo indą ištepame su aliejumi. Išdėliojame griežinėliais supjaustytas virtas bulves, pomidorus bei česnako skilteles.
  3. Reklama
  4. 3. Sudedame pievagrybius bei juodąsias alyvuoges. Pagardiname viską druska, džiovintais bazilikais bei užberiame dalį rūkytos raudonosios paprikos.
  5. 4. Tuomet menkės filė supjaustome vienodo dydžio gabaliukais, iš abiejų pusių apibarstome druska, maltais juodaisiais pipirais bei rūkyta paprika. Sudedame į kepimo indą bei apšlakstome aliejumi.
  6. 5. Po to kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių.
  7. 6. Išėmusios iš orkaitės, užberiame petražolių, apšlakstome citrinos sultimis bei iškart patiekiame. Skanaujame!
Mėsos kukuliai su makaronais
(7)
Naminiai mėsainiai su kiauliena, čederio ir parmezano sūriu
(10)