Sotūs maltos mėsos kotletai su bulvių kepure ir sūriu

2024-03-02 Autorius WorldRecipes.lt

Sotūs maltos mėsos kotletai su bulvių kepure ir sūriu
Šiandien noriu Jums parodyti savo vyro pačius mylimiausius sočius kotletus. Aš juos ruošiu orkaitėje su labai skania bulvių ir sūrio kepure. Gaminti jau ne kartą ir visada puikiai pavykstantys.

Beje, aš įprastai juos gaminu iš maltos kiaulienos faršo, nors esu mėginusi ruošti ir su maišytu jautienos-kiaulienos faršu - gavosi taip pat viskas labai gerai ir skaniai. Būtinai išmėginkite šį patiekalą jau šiandien! ;)

Ingredientai

    • malta kiauliena: 500 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • džiūvėsėliai: poros saujų
    • druska: pagal skonį
    • mėgstami prieskoniai
    Įdarui:
    • sūris: 5 riekelių
    • bulvės: 5 (vid. dydžio)
    • aliejus: 1 šaukšto
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia iš visų ingredientų paruoškite kotletų masę - viską tiesiog sumaišykite.
  2. 2. Tada darykite kotletukus - didelius, suplotus, per delno maždaug dydį.
  3. Reklama
  4. 3. Sudėkite juos į kepimo skardą. Man gavosi 5 nemaži kotletai.
  5. 4. Po to ant kiekvieno kotletuko dėkite po sūrio riekę. Bulves sutarkuokite burokinės tarkos pagalba, pilkite vieną šaukštą aliejaus, berkite žiupsnelį druskos ir išmaišykite.
  6. 5. Tuomet ant visų kotletukų viršaus uždėkite bulvių masės, kad gražiai pasislėptų sūris. Kepkite orkaitėje maždaug 35 minutes (175 laipsnių temperatūroje).
  7. 6. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!
Veršienos kotletai su padažu
(2)
Briedienos kotletai su spanguolių padažu
(3)