Minkšti, purūs, sultingi kiaulienos nugarinės kotletai orkaitėje

2024-06-07 Autorius WorldRecipes.lt

Minkšti, purūs, sultingi kiaulienos nugarinės kotletai orkaitėje
Tikrai nepameluosiu sakydama, kad kartais su šeima pasiilgstame tokių paprasčiausių patiekalų kaip kiaulienos kotletai, tačiau ir Juos reikia mokėti paruošti, kad būtų skanūs. Šį kartą rodau variantą, kaip aš juos ruošiu iš kiaulienos nugarinės, su batonu ir dar kepu orkaitėje. Pagal mano receptą jie gaunasi minkšti, purūs ir sultingi. Rekomenduoju išmėginti. :)

Beje, recepto pabaigoje parašysiu ir padažo receptą, kuris labai tinka prie šių kotletų, bet Jūs galite pasirinkti ir kitą savo mėgstamą. Taip pat prie šių kotletų labai tinka tinka bulvių košė.

Ingredientai

    • kiaulienos nugarinė: 1 kilogramo
    • batonas: 2 riekių (mirkytas piene)
    • svogūnai: 1
    • kiaušiniai: 2
    • druska
    • pipirai
    • mėgstami prieskoniai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaulienos nugarinę sumalame.
  2. 2. Tada kiaušinius, druską, pipirus, mėgstamus prieskonius, batoną ir nuluptą bei į dvi dalis padalintą svogūną dedame į smulkintuvą.
  3. Reklama
  4. 3. Viską susmulkiname iki vientisos tyrelės.
  5. 4. Tuomet gautą masę sudedame į maltą nugarinę bei gerai viską išminkome.
  6. 5. Po to formuojame nedidelius kotletus bei dedame į skardą išklotą su kepimo popieriumi.
  7. 6. Kepame maždaug pusvalandį iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
  8. 7. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir skanaujame!
  9. 8. Rekomenduojamas padažas prie kotletų: Ištirpiname vieną valgomą šaukštą sviesto, įberiame druskos, kvepiančių pipirų bei įdedame 4 valgomuosius šaukštus grietinės, pakaitiname kol sutirštės. Nuostabiai tinka prie šių minkštų kotletų.

Agata

Tikra tiesa, kad gaunasi minkštut minkštutėliai. Ir labai greitai pagaminami, ir valgom visi pasigardžiuodami. Skanu!
Atsakyti
Veršienos kotletai su padažu
(2)