Nepaprastai skanūs orkaitėje kepti kotletai - geriausias receptas

2018-09-30 Autorius Baltoje lėkštėje

Nepaprastai skanūs orkaitėje kepti kotletai - geriausias receptas
Svarbiausias dalykas gaminant kotletus namie - nepirkite faršo parduotuvėje. Jei tik turite namie mėsmalę, susimalkite mėsą namuose pačios, taip matysite kokia mėsa iš tiesų yra ir pajausite didžiulį skirtumą, tokie kotletai būna kur kas skanesni. Be abejonės, prieš malant mėsą nepamirškite pašalinti kaulus, plėveles ar kremzles. Mėsa turi būti visiškai švari. Mėsą malti reikėtų vieną kartą, naudojantis vidutinio stambumo sieteliu.

Kotletams galite pasirinkti bet kokią mėsą (aviena, veršiena, vištiena, antiena, kalakutiena, jautiena ar pan.), tačiau jei pasirenkate neriebią mėsą įdėkite šiek tiek riebalų, kad kotletai gautųsi sultingesni ir minkštesni.

Taip pat norėčiau pabrėžti, kad balta duona į kotletus yra dedama ne taupumo sumetimais, o tam, kad kotletai gautųsi purūs ir tuo pačiu sultingesni. 

Šiuo kotletų receptu džiuginu savo šeimą jau daug metų! Siūlau išbandyti ir jums. 😊

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • mėgstamos mėsos faršas: 1 kilogramo (buvo naudojamas kiaulienos faršas)
    • kiaušiniai: 2
    • svogūnai: 1
    • batonas: 3 riekelių
    • grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
    • švieži krapai: daug
    • druska
    • juodieji pipirai
    • česnako granulės
    • šaltas vanduo (arba pienas)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių faršą pagardinkite su druska, juodaisiais pipirais ir česnako granulėmis, taip pat įmuškite kiaušinius.
  2. faršas su kiaušiniu
  3. 2. Batono riekeles užpilkite šaltu vandeniu arba pienu, po maždaug 10 minučių nuspauskite, įdėkite į faršą.
  4. Reklama
  5. 3. Tuomet svogūną sutarkuokite smulkiausia tarka.
  6. tarkuotas svogūnas
  7. 4. Krapus smulkiai sukapokite, viską (ir grietinę) sudėkite į faršą bei gerai sumaišykite.
  8. supjaustyti krapai
  9. 5. Paruoštą faršą "išmuškite", tai yra paimkite dalį faršo (kokio dydžio ir bus kotletas), ir tą dalį kelis kartus meskite ant pjaustymo lentos, tai leis lengvai suformuoti kotletą, kuris paskui kepant nesubyrės.
  10. suformuoti kiaulienos kotletai
  11. 6. Po to paruoštus kotletus sudėkite į kepimo indą bei kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių. Tada įpilkite į skardą maždaug pusę puodelio vandens bei kepkite dar apie 15 minučių. Patiekite ir mėgaukitės!
  12. patiekti kiaulienos kotletai
  13. 7. Man labai patinka patiekti su makaronais.
  14. patiekti kiaulienos kotletai su makaronais
Nepaprastai skanūs orkaitėje kepti kotletai - geriausias receptas

Vejas

Ingredientuose parašyta grietine, bet gamybos eigoje jos nera ...
Atsakyti

Kaip nėra 😁😁

Danutė

Yra...

Eglė

Labai skaniai išėjo, tik nedėjau svogūnų ir grietinės.
Atsakyti

Daiva

Puikus patiekalas iš paprastų ingredientų, patiko!!!
Atsakyti

Renata Moskalenko

O kur grietinė dėti gal į faršą?
Atsakyti

Ausra

Tai taip i farsa

Asta

Skanūs kotletai. Dėjau naminio jogurto vietoje grietinės, o svogūną smulkiai supjausčiau, apkepiau su morka papildomai ir puikiai viskas sulipo. Išvengiau siaubingo svogūno tarkavimo. 😁
Atsakyti

Eugenija

As visada svoguna dedu i kotletus bet sublendaruoju pabanykite kotletai gaunasi purus ir svogunas akis negriaus

Lina

O aš svogūną pet mėsmale praleidau su mėsa kartu ir išvengiau viso pjaustymo bet tarkavimo 😁
Atsakyti

Aurelija

Labai patikęs kotletų orkaitėje receptas. Pasiteisino. ;)
Atsakyti
Nepaprastai skanūs orkaitėje kepti kotletai - geriausias receptas

Laura

Labai skaniai gavosi! Minkštutėliai ir sultingi
Atsakyti
Daržovėmis įdaryti faršo lizdeliai su sūriu, kepti orkaitėje
(19)