Baklažanų troškinys su faršu turkiškai

2023-06-13 Autorius WorldRecipes.lt

Baklažanų troškinys su faršu turkiškai
Šį baklažanų troškinį su faršu nusižiūrėjau keliaudama Turkijoje, nes labai patiko kaip jį ten patiekia. Tad grįžusi sugalvojau susirasti receptą ir pasigaminti savo virtuvėje. Iš kelių bandymų pavyko rasti būtent tai ko norėjau ir dabar šiuo labai geru receptu dalinuosi su Jumis visais! Negali nuvilti. :)

Ingredientai

    • baklažanų: 3 vidutinio dydžio
    • faršo: 1 kilogramo
    • druskos: žiupsnelio
    • prieskonių: pagal skonį (prancūziško žolelių mišinio, mėtos, čiobrelių)
    Padažui:
    • svogūnų: 2
    • morkų: 2
    • pomidorų savo sultyse be odelių: 1 skardinės
    Taip pat:
    • petražolių: 1 saujos
    • česnako: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nuplautus baklažanus supjaustome maždaug 1,5 centimetro storio griežinėliais, pasūdome ir paliekame pastovėti maždaug 20 minučių.
  2. 2. Paskui nuplauname ir nusausiname.
  3. Reklama
  4. 3. Faršą (aš rinkausi jautienos) pasūdome, suberiame prancūziškų žolelių mišinį, čiobrelius ir mėtas.
  5. 4. Tada į indą sudedame baklažanus su faršu ir užpilame padažu iš pakepintų svogūnų, morkų ir skardinės pomidorų savo sultyse be odelės.
  6. 5. Troškiname ant mažos kaitros arba orkaitėje (170-180 laipsnių temperatūroje), kol viskas pilnai iškepa ir suminkštėja.
  7. 6. Pabaigoje pabarstome susmulkintomis petražolėmis su česnaku, patiekiame ir skanaujame!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau baklažanų troškinių receptų rasite: Baklažanų troškiniai.
Lęšių troškinys su mėsa ir daržovėmis
(3)
Stirnienos troškinys
(2)