Naminiai mėsainiai su kiauliena, čederio ir parmezano sūriu

2017-10-17 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Naminiai mėsainiai su kiauliena, čederio ir parmezano sūriu
Tikrai daugelis mėgsta pačius įvairiausius mėsainius, bet jeigu dar jie ir namuose gaminti, tai išvis lieka tik pirštelius laižyti.

Aš pati gamindama eksperimentuoju su "Garduko" prieskoniais. Šįkart pasirinkau "Primavera", į kurių sudėtį įeina: paprika raudona, česnakas, raudonėlis, svogūnai, juodieji pipirai, rozmarinas, petražolių lapeliai, aitrioji paprika, čiobreliai, bazilikas. Kaip puikiai suprantate, jūs galite eksperimentuoti su kitokiais mėgstamais prieskoniais, bet rekomenduoju išmėginti ir šiuos.

Beje, gamindama mėsainius, aš kiaulieną visada susimalu pati savo virtuvėje. Pirktinė malta mėsa nebūna tokia kokybiška ir skani, nes joje yra pridėta papildomų priedų, kurių mums visai nereikia.

Ingredientai

    Mėsainiams:
    • malta kiaulienos mentė: 600 gramų
    • tarkuotas parmezano sūris: 20 gramų
    • česnakai: 2 skiltelės
    • vorčesterio padažas: 1 valgomasis šaukštas
    • "Primavera" prieskoniai: 2 arbatiniai šaukšteliai
    • dižono garstyčios: 1 arbatinis šaukštelis
    • druska
    Padažui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje į kiaulienos faršą sudedame sutarkuotą parmezano sūrį, išspaustas česnako skilteles, vorčesterio padažą, prieskonių, dižono garstyčias, pagardinme su druska bei viską gerai išminkome.
  2. 2. Tuomet paruoštą faršą padaliname į 6 vienodas dalis bei suformuojame vienodus paplotėlius (darome šiek tiek didesnius, nei bandelės dydis, nes kepdama mėsa susitrauks).
  3. 3. Tada keptuvėje arba ant griliaus kepame mėsos paplotėlius iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Kai apverčiame paplotėlį, ant jo uždedame čederio riekelę, kad sūris spėtų išsilydyti.
  4. 4. Padažui visus išvardintus ingredientus išmaišome dubenėlyje.
  5. 5. Galiausiai mėsainių bandelės apskrudiname sausoje keptuvėje arba ant grilio. Abi puses ištepame padažu, ant apatinės bandelės pusės dedame salotų lapų, iškeptą mėsos paplotėlį su sūriu, pomidoro riekelę bei užvožiame likusia bandelės pusele. Tikras gardumėlis!
  6. mėsainiai su kiauliena, čederio ir parmezano sūriu
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau mėsainių receptų rasite: Mėsainiai.

Vilma Kriaučiūnienė

Gaminau:) Labai patiko. Šiek tiek improvizacijos:)
Atsakyti

Ina

Puikiai pavyko, visai šeimai buvo skanu.
Atsakyti
Guliašo sriuba su kiauliena ir bulvėmis
(30)
Glazūruotos - orkaitėje keptos kiaulių ausys su žirniais
(4)
Čenakai su kiauliena
(39)