Maltos kiaulienos kepsnys su bulvėmis "Grybas"

2023-11-06 Autorius Kviečiu į virtuvę

Maltos kiaulienos kepsnys su bulvėmis "Grybas"
Mano vaikai šiandien pareiškė, kad kotletai jai atsibodo ir daugiau jų nebevalgyti. Man liko tik suktis iš padėties ir galvoti, kaip kitaip patiekti tuos pačius kotletukus, kad tik valgytų. Šis bandymas visiškai pasiteisino, o grybo išvaizdos kepsniai su bulvėmis buvo greitai suvalgyti.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • malta kiauliena: 200 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • manai: 2 valgomųjų šaukštų
    • pienas: 50 mililitrų
    • druska
    • pipirai
    • maltos mėsos prieskoniai
    • svogūnai: 0,5 nedidelio
    • česnakas: 1 skiltelės
    • aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • bulvės: 2

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių svogūną ir česnaką nulupkite, supjaustykite smulkiai bei pakepinkite aliejuje.
  2. 2. Tuomet mėsą pagardinkite prieskoniais, sudėkite pakepintą svogūną su česnaku, muškite kiaušinį, sudėkite manus ir užpilkite pienu.
  3. Reklama
  4. 3. Gerai išmaišykite ir šiek tiek palikite mėsos masę pastovėti, kad skoniai "susidraugautų".
  5. 4. Tada nulupkite bulves ir apipjaustykite, tarsi padarytumėte grybo kotą.
  6. 5. Bulves apvirkite maždaug 10 minučių pasūdytame vandenyje.
  7. 6. Iš mėsos formuokite tarsi grybo kepurę, o iš bulvės kotą.
  8. 7. Dėkite kepti į iš anksto įkaitintą orkaitę (180 laipsnių) ir kepkite maždaug 25 minutes.
  9. 8. Patiekite su šviežiomis daržovėmis ir skanaukite!
Troškinti rauginti kopūstai su šonkauliais
(4)
Tortilijos su plėšyta kiauliena
(5)