Troškinti rauginti kopūstai su šonkauliais

2023-10-04 Autorius WorldRecipes.lt

Troškinti rauginti kopūstai su šonkauliais
Turiu pripažinti, kad buvau nusiteikusi gaminti šonkaulius su lipniu barbekiu padažu, apie kuriuos jau pasakojau ir kurie man yra labai skanūs. Visgi internetu nusipirkti šonkauliukai (jau ne kartą kartojau, kad šonkaulius geriau reikia pirkti specializuotuose mėsos parduotuvėse) pasirodė visiškai menki, tokie kepami tiesiog sudžiūtų, nes mėsos ant jų buvo itin mažai. Tad prisiminiau savo tėčio receptą ir nutariau šonkaulius troškinti su raugintais kopūstais. Gavosi tikrai fantastiškai. Žinoma, jeigu reiktų rinktis, pasirinkčiau mėsingus keptus šonkaulius, bet jeigu netyčia nusipirkote menkų kaip aš, labai rekomenduoju išmėginti šį itin gerą receptą.

Ingredientai

    • kiaulienos šonkauliai: 1 kilogramo (tinka ir avienos)
    • rauginti kopūstai: 1 kilogramo
    • stambiai tarkuotos morkos: 2
    • susmulkinti svogūnai: 2
    • kmynai: 1 valgomojo šaukšto
    • karštas virintas vanduo: 1 puodelio
    • druska
    • malti pipirai
    • lauro lapai
    • "Medžiotojų" prieskonių mišinys

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia supjaustykite šonkaulius po kaulą, apkepkite keptuvėje su šiek tiek aliejaus iš visų pusių ir dėkite į puodą, kuriame viskas troškinsis bei apibarstykite prieskoniais.
  2. 2. Toje pačioje keptuvėje apkepinkite svogūnus, morkas ir berkite į puodą.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet puodą statykite ant kaitros, sudėkite kopūstus, įpilkite verdančio vandens, dėkite kmynų, lauro lapų, druskos, pipirų ir troškinkite maždaug 60 minučių, kol mėsa lengvai kris nuo kaulų.
  5. 4. Patiekite ir skanaukite!

As

O kada medžiotojų prieskonius dėti?
Atsakyti

Jurga

Pirmame etape rašo, jog reikia apibarstyti prieskoniais.
Briedienos kepsnys
(6)
Lėtai troškinta jauno ožiuko mėsa su rozmarinu orkaitėje
(1)